Ministrul Educaţiei, acuzat de plagiat. PDL îi cere demisia VIDEO

PDL îl acuză de plagiat pe noul ministrul al Educaţiei, Ioan Mang, şi îi cere să-şi dea demisia din funcţie. Emil Boc spune că întreaga operă pe care o are Mang este "un plagiat de duzină", iar demisia acestuia este "mai mult decât o necesitate". Mang respinge însă acuzaţiile democrat-liberalilor şi susţine că este vorba doar de "o acţiune politică" a fostului partid de guvernământ.
Romania TV
09 mai 2012, 10:16
Ministrul Educaţiei, acuzat de plagiat. PDL îi cere demisia VIDEO

Preşedintele PDL, Emil Boc, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, documente care, în opinia acestuia, dovedesc că Mang se face vinovat de plagiat.

PDL cere demisia ministrului Educaţiei pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină. Dacă în zilele anterioare aţi avut ocazia să vedeţi câteva articole care reprezentau reproducerea integrală 90-100% din alte surse academice, astăzi vă prezint un plagiat 100%. Un articol al domnului ministru, copiat în integralitate dintr-o sursă japoneză, adică a copiat articolul altor cercetători japonezi şi a fcăut un lucru nume – şi-a pus numele pe un articol care nu îi aparţine„, a spus Boc.

„Aici avem articolul domnului ministru Mang pe care l-a publicat în 2003 la Craiova şi care reprezintă în integralitate o copiere a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi. Tot ce este marcat cu galben reprezintă preluare din articolul autorilor japonezi. Pagină cu pagină… (…) Domnul Mang a evitat să mai preia două sau trei grafice din acest articol, în rest tot textul este la fel. (…) Şi din sursele bibliografice a omis trei autori. În rest, tot articolul este copiat în integralitate. (…) E adevărat că a modificat titlul articolului. Aceasta este contribuţia originală a domnului ministru Mang. În rest, l-a copiat in integralitate”, a adăugat liderul PDL.

Demisia este un gest care trebuie să fie mai mult decât evident pentru că este inadmibisil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care a fost promovat pe bază de plagiat. Ce semnal dă Guvernul Ponta cu privire la respectul faţă de lege punând un plagiator de duzină în fruntea Ministerului Educaţiei? De aceea, demisia este mai mult deât necesară„, a conchis Boc.

Întrebat dacă PDL va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei în cazul în care acesta nu-şi va da demisia, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a confirmat acest demers, arătând că PDL „va folosi tot arsenalul” pentru a determina demisia lui Ioan Mang.

În replică, ministrul Educaţiei spune că nu este vorba de nici un plagiat.

Sunt nişte lucrări ştiinţifice pe care domniile lor este destul de greu să le înţeleagă, în care aspecte teroretice ale unor algoritmi care nu pot fi modificaţi, care nu sunt invenţia lui Mang,  au fost prezentaţi în partea introductivă, după care scopul lucrării, dat şi în titlu, a fost de a implementa aceşti algoritmi astfel încât să se vadă tăria şi valoarea acestora. (…) Nu e vorba de niciun plagiat, este vorba de teama unora care au patronat acest minister că au pierdut controlul asupra lui şi, într-adevăr, l-au pierdut„, a declarat Mang, la România TV.

Întrebat dacă îşi va da demisia în cazul în care cei de la PDL dovedesc că a plagiat, Mang a răspuns: „Dacă cei care ştiu despre ce e vorba acolo şi mai ales autorii menţionaţi în articol mă acuză de plagiat şi obţin o decizie în acest sens, categoric mă retrag. Dar aşa pe vorba unor oameni care nu sunt de specialitate, care au cu totul alte probleme… De fapt, scopul lor este unul singur: să creeze haos în sistemul educaţional cu două săptămâni înainte de a începe bacalaureatul special şi cu o lună înainte de a începe examenul de bacalaureat. Categoric este o acţiune politică.

Ioan Mang a fost acuzat de plagiat încă de la audierea în comisiile parlamentare de specialitate. Deputatul PDL Doiniţa Mariana Chircu spunea că există „suspiciuni” potrivit cărora unele lucrări ale lui Mang conţin „elemente de plagiat”, iar noul ministru ar trebui să le lămurească.

Există suspiciuni că unele dintre articolele dvs. ştiinţifice conţin elemente de plagiat. Dacă se va dovedi că sunt reale aceste suspiciuni, ce veţi face domnule ministru?„, l-a întrebat Chircu pe Ioan Mang.

Ioan Mang a respins atunci acuzaţiile. „În momentul în care voi fi acuzat de plagiat, fiţi convinsă că mă retrag din orice funcţie„, spunea Mang.

Vom reveni cu amănunte.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Cu procură sau fără? Ce obligație au șoferii la aceste vămi
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!