Ministrul Educaţiei, avertisment pentru profesori după rezultatele la BAC 2016 şi Evaluare Naţională 2016

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, susţine, într-un interviu pentru News.ro, că notele schimbate la recorectarea lucrărilor contestate la testele naţionale arată o slăbiciune a sistemului de evaluare, cauzată şi de lipsa unui corp stabil şi pregătit de profesori evaluatori. Ministrul precizează că, între anumite limite, este normal ca nota să se poată schimba de la un corector la altul, pentru că intervin în analiza lucrării personalitatea fiecărui evaluator şi modul în care înţelege şi interpretează subiectele şi răspunsurile.
Alina Costache
24 aug. 2016, 11:32
Ministrul Educaţiei, avertisment pentru profesori după rezultatele la BAC 2016 şi Evaluare Naţională 2016

Faptul că mai puţin de 10% din notele contestate la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională au fost confirmate la recorectare după contestaţii arată, în opinia ministrului Educaţiei, că este nevoie să se investească mult mai mult în pregătirea şi în formarea profesorilor evaluatori.

“Asta arată că, în momentul de faţă, nu avem un corp stabil si pregătit de profesori evaluatori, că este nevoie să se investească mult mai mult în pregătirea şi în formarea acestor evaluatori, care să fie implicaţi în examenele naţionale. Pe de altă parte, între anumite limite, este normal ca nota să se poată schimba de la un corector la altul. Este vorba şi despre personalitatea fiecărui corector, de modul în care înţelege şi se interpretează subiectele şi soluţiile la subiecte. Dar dacă există diferenţe mari de notare şi există foarte multe cazuri, asta arată o anumită slăbiciune a sistemului de evaluare”, a spus ministrul Educaţiei, în interviul pentru News.ro.

Ministrul a precizat că pentru a nu se mai ajunge la diferenţe de trei puncte între corectare şi recorectare unei lucrări după contestaţii, aceşti profesori trebuie formaţi pentru o evaluare corectă.

“Atunci înseamnă că este nevoie să insistăm asupra pregătirii unor profesori care să fie cuprinşi într-un corp al evaluatorilor şi care să deprindă şi expertiza, dar şi formare în sensul unei evaluări corecte, care să nu creeze situaţii în care pot exista şi diferenţe de trei puncte, să spunem, între corectare şi contestaţie”, a mai spus ministrul Mircea Dumitru, în interviul pentru News.ro.

Ministrul Educaţiei a vorbit şi despre masteratul didactic, arătând că una dintre cele mai importante probleme pe care trebuie să o rezolve sistemul de învăţământ este formarea noilor profesori.

“Toţi universitarii sunt de acord că una dintre cele mai importante probleme pe care trebuie să o rezolve sistemul de educaţie din România este formarea noilor profesorii. Sunt convins că facultăţile de psihologie şi ştiinţele educaţiei, şi în general universităţile, vor reuşi în această toamnă să se mobilizeze şi să începem acest masterat didactic, cel mai devreme din anul universitar viitor. Vom încerca să venim cât mai repede cu un concept, un model de masterat didactic care să raspundă nevoilor noastre, îl vom dezbate şi pregăti pentru a putea fi implementat din toamna lui 2017”, a mai spus ministrul Educaţiei. 

DailyBusiness
Cine este Călin Georgescu, candidatul de pe TikTok. Care sunt acuzațiile grave împotriva lui
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Rezultate oficiale vot diasporă – alegeri preşedintele României! Lasconi şi Georgescu domină voturile românilor din străinătate
Capital.ro
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție surprinzătoare înainte de vot. Gestul făcut de prima-doamnă, a urmat exemplul soțului
DailyBusiness
Cutremur în politică! EXIT-POLL la alegerile prezidențiale 2024. Ciolacu și Lasconi, pe primele locuri
Adevarul
Ucrainenii au lovit un sistem avansat de apărare antiaeriană în Kursk. Rușii îl foloseau în alt scop
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Exclusiv. Călin Georgescu: România e o colonie cu cetățeni sclavi
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
BREAKING! Nicolae Ciucă a demisionat după DEZASTRU
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
StirileBZI
Produsul controversat consumat în Postul Crăciunului 2024! Poate cauza pierderi de memorie
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
substantial.ro
Marcel Ciolacu conduce în alegerile prezidențiale conform rezultatelor parțiale oficiale
MediaFlux
REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE la VOT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
VIDEO: Traian Băsescu a așteptat zeci de minute la coadă, la vot, apoi „și-a luat-o” de la șeful de sală. Băsescu: „Ce ai? Ești nervos?”