„Nu am văzut nimic clar. Nu am nicio confirmare în acest sens. Sunt lucruri extrem de serioase, pe care trebuie să le discutăm, să le analizăm. Am auzit-o pe directoare, am vorbit şi cu inspectoarea generală şcolară. Când vorbim despre astfel de lucruri, trebuie să fim foarte siguri că astfel de informaţii sunt corecte, pentru că expunem copii. Sunt copii de 15 ani. Eu doar rog un anumit tip de ponderare a limbajului, pentru că din limbaj se poate înţelege că s-a întâmplat altceva”, a declarat Remus Pricopie.
„Pe 24 ianuarie a fost un subiect similar, care s-ar fi întâmplat în Bucureşti. A trecut momentul „breaking news” şi când am început să analizăm subiectul, am constatat că lucrurile au fost un pic altfel. Voi vedea raportul şi apoi se va face o conferinţă în care vom da toate detaliile. Trebuie să îi protejăm pe elevii de 14-15 ani. Au făcut o prostie, dar acum ce să le facem? Trebuie să recuperăm aceşti copii şi nu să îi arătăm cu degetul, să fie proscrişi. Vorbim şi despre un drept la protecţie al copiilor”, a precizat ministrul Educaţiei.
Remus Pricopie a subliniat că agenţii de formare ai copiilor de 14-15 ani sunt internetul, televiziunea, presa scrisă, colegii, şcoala şi părinţii. „Ceea ce înseamnă că atunci când ne uităm la copiii noştri şi vedem că sunt violenţi, că sar unii la alţii la bătaie, că se bat cu cuţitele, de ce sunt aşa? O iau de jos în sus: fac părinţii ce trebuie, şcoala face tot ce trebuie şi apoi mergem în sus – ce acces au la internet, se joacă pe internet chiar şi în timpul clasei, pe ce fel de site-uri, ştim ce fac? Nu ştim, nu avem nicio politică în sensul ăsta. Televiziunea, presa scrisă – haideţi să mergem în Gara de Nord şi să vedem cum arată chioşcurile de ziare. Dacă nouă ne place, înseamnă că asta este educaţia pe care vrem să o facem. Eu cred că trebuie să avem o legislaţie foarte dură în ceea ce priveşte tipul de mesaj şi de expunere pe care îl asigurăm copiilor minori„, a arătat ministrul.
„Problema majoră este educaţia copiilor – de la ce se întâmplă în jurul lor, pe stradă auzi de nu îţi vine să crezi ce auzi, ziarele pe care le citesc, programele TV la ore inacceptabile. Ceea ce se întâmplă în şcoală este o developare a societăţii în care trăim„, a mai spus Pricopie la România TV.