Ministrul Educației, Monica Anisie a adăugat faptul că local, prin directorii unităților de învățământ sau prin inspectorii generali din fiecare județ, trebuie găsită o soluție pentru ca în toate școlile să fie organizare cursuri la distanță.
Întrebată, la interviurile HotNews live, câți dintre cei aproximativ 3 milioane de elevi din România fac cursuri online, ministrul Educației nu a avansat o cifră, spunând că le-a cerut inspectorilor școlari să identifice școlile „unde nu se realizează această legătură a profesorilor cu elevii”.
Ministrul Educației a explicat faptul că a ales parteneriatul cu TVR, dar și alte televiziune locale, deoarece nu toți elevii au acces la internet sau tehnologie.
Citește și: ÎNGHEŢAREA ANULUI ŞCOLAR. Turcan insistă: Scenariile care includ îngheţarea anului sunt „o analiză lucidă pe care eu am pus-o pe masă”
„Lecții online se desfășoară și le mulțumesc profesorilor, dar suntem conștienți și de faptul că nu în toate casele există acces la internet sau la tehnologie, în general. De aceea am realizat parteneriatul cu TVR. Acest parteneriat cu TVR nu e singular, sunt și inițiative locale. La Argeș, inspectorul general a realizat un parteneriat cu o televiziune locală. Nu sunt singulare aceste demersuri. Pentru profesorii care merg și filmează la TVR nu e ușor, se deplasează în această perioadă când sunt restricții”, a declarat Anisie.
Aceasta a adăugat faptul că majoritatea profesorilor s-au mobilizat în contextul acestei situații dificile prin care trece România în această perioadă.
„Îi rog și pe ceilalți, care poate nu au avut timpul necesar, îi rog să fie alături de elevi și să le ofere învățarea de acasă. Sunt convinsă că în curând foarte mulți profesori vor face acest lucru”, a afirmat ministrul Educației.
În momentul în care a fost întrebate dacă va lua în calcul modalitatea de a obliga școlile să țină cursuri online, aceasta a declarat faptul că nu este vorba despre o obligație, ci despre cum înțelege fiecare să ajute în aceste momente.
„La nivelul fiecărei unități de învățământ există director, la nivelul fiecărui judet există inspector școlara general, prin urmare, local se poate găsi o soluție astfel încât cadrele didactice să mențină legătura cu școala”, a adăugat Monica Anisie.