Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. „Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală”

Ministrul Educaţiei şi-a nuanţat declaraţiile privind modul în care se va face redeschiderea şcolilor în condiţiile pandemiei de COVID-19. Sorin Cîmpeanu a explicat că decizia finală va fi luată la sfârşitul lunii ianuarie şi va ţine cont de mai mulţi parametri.
Razvan Mihalascu
06 ian. 2021, 21:29
Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor.

Ministrul Educaţiei a vorbit despre cum se va face redeschiderea şcolilor, planificată să aibă loc pe 8 februarie. Sorin Cîmpeanu a afirmat că în luarea acestei decizii se va ţine cont şi de disponibilitatea cadrelor didactice de a se vaccina împotriva noului coronavirus.

„Ca ministru şi întreg Ministerul ne dorim să se poată redeschide fizic. Decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, pe baza datelor epidemiologice – rata de infectare după vacanţa de sărbători, lucru care se va vedea la jumătatea lunii ianuarie, pe baza evoluţiei campaniei de vaccinare, pe baza inclusiv a acestui răspuns referitor la disponibilitatea personalului din învăţământ, cei 340.293 din învăţământul preuniversitar şi cei aproape 47.000 în învăţământul universitar de vaccinare”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei după prima întâlnire cu AUR despre redeschiderea şcolilor. „Soluția școlilor de vară propusă de ei este una corectă”

Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor şi cere raportări privind cursurile online

De asemenea, ministrul Educaţiei a afirmat că „nu este deloc de neglijat nici modul în care răspund acestei provocări alte state”

„Principalii parametri sunt cei doi – rata de infectare şi mersul campaniei de vaccinare. După care, măsurile luate de alte state şi nu în ultimă instanţă realităţile din educaţie

Am cerut o raportare până pe data 11 ianuarie, este termenul, prin care fiecare Inspectorat judeţean va colecta din şcoli estimările cu privire la numărul elevilor care s-au aflat în dificultate cu privire la derularea procesului de învăţământ online.

Raportări 92-96% nu au întâmpinat nicio dificultate nu sunt deloc credibile. Am atras atenţia asupra nevoii de raportare reală care se va vedea la finalul semestrului întâi. În momentul în care vei avea un număr foarte mari de elevi cu situaţia neîncheiată pe primul semestru, va fi greu să explici de ce n-au avut situaţia neîncheiată”, a afirmat Cîmpeanu.

„Din aproape trei milioane de elevi, anul trecut, 15.000, deci un număr mare, dar un procent mic, au avut mediile neîncheiate. Ce va fi peste acest număr înseamnă că nu au mediile încheiate din cauza pandemiei, fie nu avut echipamente, acces la internet, fie profesori disponibili sau pregătiţi pentru predarea online”, a adăugat el.

Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. Scenariile luate în calcul de autorităţi

„Nu excludem ca în urma acestei analize. Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală – sau un alt scenariu: în zonele cu infectare redusă la şcoală sau cei mici – grădiniţă, învăţământ primar – la şcoală sau cei care dau examenele naţionale – clasa a VIII-a şi a XII-a – la şcoală

Nu excludem absolut niciun scenariu! Nu mă voi pronunţa sub nicio formă înainte de avea toate datele pe masă cu privire la rata de infectare, disponibilitate de vaccinare şi măsuri luate în alte state şi cu privirile la realităţile din educaţie”, a menţionat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a reiterat că obiectivul este ca autorităţile să poată lua o decizie ” în cea de-a treia decadă a lunii ianuarie, la sfârşitul lunii ianurie, chiar dacă semestrul II începe pe 8 februarie”.

 

 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
Dispare o facultate de top din România. Ce se va întâmpla cu studenții deja înscriși
Capital.ro
Reguli noi la ITP și la înmatricularea mașinilor! Se introduc certificate digitale de înmatriculare şi de testare periodică a vehiculelor
Playtech.ro
Ce salariu are un cardinal la Vatican? Papa Francisc a tăiat veniturile tuturor
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
„Du-te dracu'!”. Ceartă violentă la Casa Albă, sub nasul lui Donald Trump. „Comportamentul lui Elon începe să fie obositor”
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Putin și-a plantat „bomba” în inima Europei, iar acum a detonat-o
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Cât costă trei nopți de cazare în hotelurile vedetelor noastre, în minivacanța de 1 Mai 2025
Cancan.ro
BREAKING! Tânăra actriță a fost găsită moartă Era și însărcinată 🥺
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit unul dintre cei mai iubiți și respectați actori ai generației de aur
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Ce pensie primește un român în 2025, dacă a lucrat doar 15 ani cu carte de muncă
MediaFlux
Facturile la energie NU sar în aer de la 1 iulie. Ce pregătește Guvernul pentru românii vulnerabili
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Reapare un ziar care ne-a lipsit: TROMBONUL PLEONAST – sub sloganul „Suntem redundanți, dar relevanți.”