Ecaterina Andronescu: Învăţătorul de la Iaşi care a corectat greşit o lucrare să fie trimis într-un program de evaluare

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că învăţătorul din Iaşi, care a corectat scrisul corect al unui copil, va fi trimis într-un program de evaluare, iar directorul şcolii va avea rolul de a rezolva punctual situaţia.
Iulian Tudor
05 mart. 2019, 12:33
Ecaterina Andronescu: Învăţătorul de la Iaşi care a corectat greşit o lucrare să fie trimis într-un program de evaluare

„Am văzut. Regret nespus şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine”, a afirmat Ecaterina Andronescu, la Parlament, întrebată dacă ştie despre lucrarea corectată greşit de învăţătorul unui copil din Iaşi şi postată pe Facebook de părinţii acestuia.

Ea a spus că învăţătorul ar trebui trimis într-un program de evaluare pentru a vedea dacă mai poate rămâne la catedră.

„Să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate rămâne la catedră, dacă ştie să scrie corect româneşte sau nu, acest lucru aş vreau eu să o întreb, şi să aflu ce a făcut directorul când a văzut acest lucru. (…) Să vedem după evaluare ce rezultă. Lăsaţi-mă să fac evaluarea, nu e un subiect care se închide aici. Eu sunt preocupată de faptul că încrederea în şcoala românească nu e la cotele normale pentru ca părinţii să fie convinşi că îşi trimit la şcoală copiii către profesori de la care au ce învăţa. Situaţia de acolo să o rezolvăm punctual şi să nu îi omorâm pe ceilalţi. (…) Primul lucru ca să îţi recunoşti un derapaj este să îţi recunoşti greşeala. (…) Aş pleda pentru rolul pe care directorul îl are în rezolvarea punctuală, în rezolvarea unor asemenea situaţii. Eu nu cred că directorul nu ştia cum scria acest domn învăţător şi de aceea nu am cum să mă uit cu ochii larg deschişi şi senini şi la directorul şcolii”, a precizat ministrul Educaţiei.

Un părinte din Iaşi a postat pe Facebook lucrarea corectată greşit de învăţătorul copilului său. Învăţătorul a corectat cuvântul „patinoar” scris corect de copil şi l-a înlocuit cu „patinuar”.

Tema unui elev din Iaşi, corectată greşit de profesor, a devenit viral pe Facebook. „Ce să-i răspund, domnule învăţător?”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit marţi cu membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor pe tema situaţiei elevilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Colegiul și Inspectoratul Școlar fac verificări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, profesor Sabina Manea, a declarat în această dimineață, pentru Newsweek România, că instituția pe care o reprezintă a primit o sesizare pe marginea acestui subiect și că, în acest moment, face verificări asupra veridicității evenimentelor.

Directoarea Colegiului Mihai Eminescu, profesor Gabriela Săndulescu, a afirmat că a auzit despre postare, dar nu a văzut-o. „Urmează să am o discuție cu domnul Andrieș. Suntem în faza de verificări printr-o procedură internă, să vedem ce este adevărat și ce nu este. Părinții nu au venit la noi să ne sesizeze. Este prima dată când ne confruntăm cu așa ceva. Despre domnul învățător vă pot spune că are o experință impresionantă”, a afirmat Săndulescu.

Învățătorul elevului se numește Spiridon Andrieș, are gradul I și, în 2007, a fost coatuorul volumului „Limba şi literatura română: exerciţii formative şi probe de evaluare pentru clasa a III-a: curriculum extins” (Editura Optima, Iași). Andrieș nu a putut fi contactat.

„Este într-un corp de clădire închiriat, nu aici”, a fost răspunsul de la secretariatul colegiului.

Spynews
Michele Morrone, comportament controversat în timpul vizitei în România! A dat cu piciorul într-o mașină în care se afla o echipă de paparazzi și a arătat și gesturi obscene jurnaliștilor / PAPARAZZI
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Se schimbă harta României. Cea mai lungă secetă a făcut dezastru. Râuri lungi și de 14 km au dispărut
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
Concedieri MASIVE! Românii care rămân fără loc de muncă
Adevarul
Denumirea Transnistria, interzisă de regimul de la Tiraspol și asociată cu fascismul, stârnește îngrijorări în rândul experților
Spynews
Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău! Artista vrea să dovedească că băieții vor să stea cu ea: ”Nimeni nu i-a dat o zi în plus”
Spynews
Ce se întâmplă între Marina Almășan și Georgică Cornu. Ce au discutat avocații celor doi în particular
Evz.ro
Rich Homie Quan, legendarul rapper american, a murit la 34 de ani. Iubita lui l-a găsit
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Antena 1 i-a furat PRO TV-ului concurentul de la Survivor! 😁 Au semnat pentru noua ediție a show-ului
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate
Capital.ro
Anunțul cumplit făcut de Monica Pop. Boala gravă care o macină: Nu e ceva vesel
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm
substantial.ro
Cinci agenți ruși acuzați de implicare în atacuri cibernetice asupra Ucrainei și aliaților săi
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...