Ministrul Educaţiei, prima reacţie după ce patru elevi de la un liceu din Odorheiu Secuiesc au fost prinși sub dărâmături: „Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple”

Ministrul Educației a făcut primele declarații despre incidentul de la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc.
Alina Costache
18 dec. 2023, 19:09
Ministrul Educaţiei, prima reacţie după ce patru elevi de la un liceu din Odorheiu Secuiesc au fost prinși sub dărâmături:

Ministrul Educației a spus că „aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple în România”. Ligia Deca a mai anunțat un ajutor pentru școala prăbușită din Odorheiu Secuiesc.

Citește și Perete prăbuşit la căminul unui liceu din Odorheiu Secuiesc. Patru copii au fost prinși sub dărămături

„Suntem în legătură cu colegii noștri de la Inspectoratul Școlar Județean, am fost în legătură și cu colegii noștri de la Departamentul pentru situații de urgență. Situația este în flux. În continuare se încearcă identificarea tuturor celor care ar fi putut fi în clădire. Sunt o serie de informații referitoare la răniți care au fost transportați la spital. Fiind în evoluție situația, permiteți-mi să nu speculez cu privire la număr de victime, însă îmi manifest toată empatia pentru familii, pentru comunitatea școlară și vă promit că Ministerul Educației va face tot ceea ce ține de instituție pentru ca să primească ajutorul de care vor avea nevoie în zilele următoare”, a spus Ligia Deca la scurt timp după incident.

Citește și Guvernul se joacă cu salariile din Educaţie! Creşterile salariale ale profesorilor, scoase de tot din „ordonanţa trenuleţ”

Patru copii au fost prinși sub dărămături

Un perete al clădirii s-a prăbușit, prinzând sub dărămături patru copii. Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital, a anunțat și Departamentul pentru Situații de Urgență.

La internatul Liceului Tamasi Aron s-a prăbușit un perete, iar mai mulţi elevi au fost prinşi sub dărâmături. Unul dintre ei este resuscitat de cadrele medicale care au intervenit la locul tragediei.

La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Echipele de intervenție acționează în continuare și caută în dărâmăturile rezultate din prăbușirea peretelui.

Potrivit IGSU, până în acest moment au fost extrase patru victime, dintre care una conștientă, una semiconștientă și una în stare gravă, asupra căreia s-au aplicat minute bune manevre de resuscitare.

Imobilul în care funcționează liceul a fost construit în perioada 1909-1910. Suprafața afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţi. Misiunea este în dinamică.

„Echipele de intervenție lucrează acum, sunt și pompieri voluntari, se caută încă o persoană prinsă sub dărâmături, o elevă. În total, patru fete au fost prinse după prăbușirea zidului”, potrivit prefectului de Harghita, Peter Sandor, conform hotnews.ro.

 

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Lacurile celebre din România unde scăldatul este interzis. Mulți turiști nu știu asta
Capital.ro
Ungurii au luat fața României. Ungaria e deja la ani lumină: Știu că voi deranja multe persoane
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Strănuți sau tușești? NU vei mai avea voie în tren! Vei fi dat jos pe loc din vagon
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Iohannis i-a scos din minți, din nou, pe români. Postarea care a aprins netul
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul accidentului din Pantelimon: Piciorul fetiței de 7 ani nu a putut fi salvat din cauza complicațiilor
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin de azi, 30 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Provocările Forțelor Aeriene Ucrainene în Operarea Avioanelor F-16: Lipsă de Piloți Pregătiți și Infrastructură Vulnerabilă
MediaFlux
SE DAU 15.000 de lei de FAMILIE! PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT
Shtiu.ro
Cele mai bune glume la postarea lui Iohannis despre reușita lui Popovici!