Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „Primesc zilnic amenințări explicite cu moartea. Mai ales noaptea”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea, explicite, mai ales în timpul nopţii, dar a transmis că nu se poate lăsa pradă emoţiilor.
Filip Stan
28 iul. 2022, 19:25
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la Antena 3, că primește zilnic mesaje de amenințare cu moartea. „Primesc zilnic amenințări cu moartea. Mai ales noaptea. Sunt mesaje foarte explicite, se precizează și felul, să precizează și momentul”, a afirmat ministrul.

El a precizat că nu a anunțat autoritățile și că aceste mesaje nu-l vor opri din a promova noua lege a Educației. „Construiesc cu multă determinare, nu am dreptul să mă las pradă emoțiilor, nu am dreptul când mi-am asumat această responssabilitate. Legile educației sunt rodul a cinci ani de consultări”, a menționat el.

Cîmpeanu a precizat că nu a depus plângere la Poliţie.  Ministrul a explicat că mesajele de ameninţare vin zilnic, mai ales noaptea, fiind foarte explicite: ”Se precizează felul, momentul, tot felul de detalii în aceste mesaje. Este lipsa de educaţie manifestată pe mai multe planuri, este şi rezistenţa sistemului la schimbare”.

Întrebat dacă aceste mesaje au legătură cu rezistenţa sistemului la schimbare, Cîmpeanu a precizat că a primit peste 10.000 de propuneri de modificare a legilor Educaţiei aflate în dezbatere.  ”Faptul că există atât de mare rezistenţă, ne îndreptăţeşte să credem că aceste legi sunt bune. Dacă nu ar fi fost rezistenţă sau dacă toate lumea le-ar fi aplaudat, ar fi fost un semnal de alarmă”, a mai declarat Cîmpeanu.

Rezultate definitivat 2022: 70,80% rata de promovare, înainte de contestații

Sorin Cîmpeanu a subliniat, miercuri, referindu-se la digitalizarea din educaţie, că una din soluţii este înfiinţarea unei unităţi executive suport pentru mentenanţă şi asistenţă tehnică.

”La nivelul legii, una dintre soluţiile pe care le-am identificat este înfiinţarea unei unităţi executive suport pentru mentenanţă şi asistenţă tehnică în digital. Avem precizare la nivelul legii că aceasta va beneficia de finanţare de la bugetul de stat şi din alte surse şi va putea să lucreze cu experţi externi. Aceasta este calea prin care Ministerul Educaţiei se deschide către sprijin ce poate fi acordat din partea mediului de business, din partea specialiştilor”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că 100.000 de profesori trebuie formaţi în digital. 
”Avem 100.000 de profesori care trebuie formaţi din perspectiva pedagogiei digitale. Cineva trebuie să îi formeze. Îmi place să cred că am depăşit momentul în care nu demult, mă contrazicea foarte multă lume atunci când spuneam că sunt cel mai mare susţinător al digitalizării în educaţie, dar digitalizarea trebuie făcută când sunt îndeplinite cele 5 condiţii:  generalizat accesul la internet, la echipamente IT, la conţinut digital, la  profesori formaţi şi la platforme dedicate evaluării digitale”, a subliniat Cîmpeanu.

Daniel Funeriu, despre „scandalul Buhnici”. Ce spune fostul ministru al educației: „A fost o discuție sănătoasă pentru România”

Sorin Cîmpeanu a adăugat că elevii au avut de suferit din cauza digitalizării fără resurse.  ”Au fost foarte multe situaţii în care nu aveam nimic din toate acestea şi ne lăudam şi eram mândri că facem învăţământ online trimiţând teme pe WhatsApp şi aşteptând răspunsul în două zile. Rezultatele, din păcate, s-au văzut. Au fost elevii care au plătit această inconştienţă a digitalizării fără resurse asigurate”, a mai spus Cîmpeanu.

În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri școlari în școlile din România!

În prezent, sunt puțin peste 3.000 de consilieri școlari în toată România (3.138 de consilieri școlari). Sunt situații în care un singur consilier școlar trebuie să asigure servicii de consiliere pentru 2.400 de elevi. Acest lucru este în mod evident imposibil, într-o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de consiliere școlară!

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Când vor avea loc alegerile prezidențiale din 2025. A fost stabilit noul calendar
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Acesta este cel mai vechi drum din Europa. Este considerat o minune preistorică
Capital.ro
Anunțul nopții despre Florin Piersic. S-a aflat acum: Nimic, absolut nimic, nu prevestea...
Playtech.ro
Ce sărbătoare este pe 29 decembrie. Puțini credincioși își amintesc de masacrul celor 14.000 de prunci
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
Vladimir Putin va avea soarta lui Bashar al-Assad în 2025, spune liderul Legiunii „Libertatea Rusiei”
wowbiz.ro
Primele imagini de la nunta lui Jador și a Oanei Ciocan! Cântărețul și aleasa lui s-au căsătorit în a treia zi de Crăciun. Cum a arătat mireasa în ziua cea mare și cine le-a fost alături la evenimentul important?
Spynews
Cuza de la Noaptea Târziu, surprins în ipostaze romantice cu iubita lui! Cum a apărut alături de Alexandra | FOTO
Spynews
Cea mai dureroasă imagine după accidentul de pe Drumul Morții din Suceava! Ce a rămas în urmă, după ce Constantin, Teodora și fiica lor au murit | FOTO
Evz.ro
De Revelion trebuie să respecți câteva obiceiuri pentru a atrage norocul și banii
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
O femeie a fost strivită de propria mașină, în Mureș! Cum s-a produs întreaga tragedie
Cancan.ro
Cum a arătat rochia de mireasă a Oanei Ciocan? Soția lui Jador a ales o ținută ca în basme
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cine l-a eliminat, de fapt, pe Călin Georgescu. Adevărul șoc dezvăluit de Mitică Dragomir
StirileBZI
Scumpiri de la 1 ianuarie 2025! Pentru ce produse și servicii vom plăti mai mult
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
VIDEO Filmul accidentului de pe Drumul Morții. Ce spun vecinii. Tatăl șoferului a leșinat când a aflat: "Ferească Dumnezeu! Nu trebuia"
substantial.ro
Sindicatele își exprimă nemulțumirea față de „ordonanța trenuleț”: temeri privind reducerea veniturilor
MediaFlux
Se dau AMENZI pentru CEI care STAU LA BLOC. Gestul BANAL, dar INTERZIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alexandru cel Mare: descoperirea câmpului de luptă de la Granicus – cum a început cucerirea Imperiului Persan