„E obligaţia Ministerului de Finanţe să găsească resursele pentru o măsură sau alta. Nu va fi un impact mic. Vorbim de o schimbare radicală pe această zonă, o schimbare normală, logică şi de bun simţ. Va avea un impact bugetar însemnat şi, ca abordare, sunt pentru a îndrepta cât mai repede ce s-a făcut greşit în trecut. Este un drept al fiecăruia care a lucrat o viaţă întreagă şi nu vreau să întindem foarte mult aplicarea acestei legi”, a declarat Eugen Teodorovici.
De asemenea, acesta a spus că vrea ca în luna februarie să vadă o formă definitivă a legii, pentru a putea fi dezbătută în Guvern şi în coaliţie. El a mai afirmat că cel mai optimist scenariu pentru aplicarea legii este „mâine”, iar „cel mai pesimist e când spune programul de guvernare”.
„În luna februarie eu vreau să văd o formă definitivă, un impact cât de cât a ceea ce înseamnă această nouă lege şi pentru a discuta apoi la nivelul Guvernului, coaliţiei ,timpul în care putem să aplicăm o astfel de lege, desigur, la propunerea Ministerului de Finanţe. Eu sunt adeptul aplicării cât mai rapide. Cel mai optimist (scenariu de aplicare a legii pensiilor – n.r.) e de mâine, cel mai pesimist e când spune programul de guvernare”, a continuat el.
În momentul în care coaliţia va da OK-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenta public. Până atunci nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare şi trebuie să o adoptăm cât mai repede”, a spus şi ministrul Muncii.
Întrebat de jurnaliști dacă nu i se pare că există o discrepanță între reducerea salariilor bugetarilor și creșterea indemnizației senatorilor și deputaților, Eugen Teodorovici a răspuns: „Aș fi ipocrit să spun «Știți, nu știu cât am salariul, nu știu dacă mi-a crescut…». Nu am spus că nu a crescut, da? Și m-ați ajutat și ieri că am văzut la televizor o situație legată de miniștri, parlamentari și nu numai. Salariul a crescut. Este adevărat și normal este să crească pentru cei care într-adevăr au nevoia cea mai mare și nimeni nu poate să conteste lucrul acesta. A fost o lege a salarizării, s-a votat în Parlament într-o mare majoritate. Nimeni nu spune că lucrurile nu pot fi perfectate pe parcurs, pentru că – numai cine nu știe ce înseamnă această lege o tratează cu ușurință – este o lege extrem, extrem de importantă ca și legea pensiilor”.