„Indiscutabil că monitorizăm rezultatele financiare ale CEC, statul fiind acționar. Se va demara o auditare a societății, să vedem exact care este situația. Nu neapărat legat de mandatul domnului Ghețea, ci pentru a evalua starea companiei pe care statul o are în portofoliu”, a afirmat Mișa, la Comisia economică a Senatului, potrivit Agerpres.
Ministrul Finanţelor a precizat că încă din anul 2015 persoane din conducerea executivă a băncii trebuiau să depună la BNR documente pentru acreditare, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
„Acolo, din 2015, exista o stare de provizorat, în sensul că erau nominalizate o serie de persoane care trebuiau să facă parte din conducerea executivă a băncii. Acele persoane trebuiau să depună documentele solicitate de BNR pentru acreditare și să intre ulterior în procesul de acreditare pentru a se face noile numiri. Acest lucru nu s-a întâmplat, mai mult decât atât BNR ne-a atras atenția că au trecut doi ani și jumătate de la momentul în care trebuiau demarate procedurile și trebuiau depuse toate documentele pentru avizarea acelui board”, a mai spus Mișa.