Ministrul Justiţiei, apel la magistraţi să se înscrie pentru a ocupa o funcţie de procuror european: Jocurile nu sunt făcute

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, face apel la magistraţii interesaţi să ocupe o funcţie de procuror european delegat în România să îşi depună candidaturile până la data de 7 ianuarie, inclusiv, anunţă Ministerul Justiţiei fără a preciza câţi candidaţi s-au înscris până în acest moment. "Jocurile nu sunt făcute, va spune persoana care va face această selecţie", a dat asigurări Stelian Ion, în cadrul unui interviu la Hotnews.ro.
Filip Stan
05 ian. 2021, 16:16
Ministrul Justiţiei, apel la magistraţi să se înscrie pentru a ocupa o funcţie de procuror european: Jocurile nu sunt făcute

Persoanele interesate să ocupe o funcţie de procuror european delegat în România îşi mai pot depune candidaturile până la data de 7 ianuarie 2021, inclusiv. Dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecţie, iar rezultatele verificării vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Public, a transmis Ministerul Justiţiei.

Interviul va avea loc în perioada 25-28 ianuarie 2021, perioadă ce poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor şi de modalitatea de desfăşurare a interviului.

Evaluarea candidaţilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experienţa practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa profesională.

La finalizarea interviurilor, Comisia de selecţie va selecta candidaţii pentru ocuparea celor 15 posturi de procurori europeni delegaţi, precum şi 5 propuneri de rezervă. Data începerii activităţii în calitate de procuror european delegat în România va fi stabilită urmare procedurilor specifice în cadrul EPPO.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, nu a dorit să precizeze exact câţi candidaţi şi-au depus dosarele până acum, a spus doar că sunt mai puţini de 5, dar a completat că este o practică ca mulţi să-şi depună candidaturile în ultimele zile.

Stelian Ion a făcut apel la magistraţii care s-ar califica pentru funcţia de procuror european să-şi depună candidaturile.

„Îi îndemn să se înscrie la concurs. S-au înscris destul de puțini. Îmi doresc să fie mulți înscriși. Sunt înscriși mai puțin de 5”, a spus Stelian Ion la Hotnews.ro.

Întrebat dacă există o reticență în rândurile procurorilor în sensul în care cărțile nu se joacă chiar corect, ministrul Stelian Ion a răspuns că „este posibil”, dar a dat asigurări că „jocurile nu sunt făcute”.
„100% nu sunt făcute jocurile. Dacă în trecut a existat această percepție, acum nu există acest lucru. Vă spune persoana care va face această selecţie”, a completat Stelian Ion.

Citeşte şi: Ce conţine proiectul de lege prin care ministrul Justiţiei, Stelian Ion, vrea să desfiinţeze Secţia Specială

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...