„Am acceptat demnitatea de ministru al Justiţiei pentru a promova reforme pe domeniul justiţiei, fiind conştient de complexitatea şi dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activităţi politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni ţintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcţie de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar şi de motive lipsite de pertinenţă, orice iniţiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluţie în situaţia creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, astfel încheindu-mi cariera publică”, a transmis Alexandru Tănase prin intermediul contului de Facebook.
Alexandru Tănase renunţă la funcţia de ministru al Justiţiei la două luni după ce a fost instalat. Tănase a depus jurământul de învestire la 10 martie 2018, succedându-l pe Vladimir Cebotari.
Recent, presa de la Chişinău a publicat o presupusă interceptare telefonică a unei discuţii din anul 2015 între Alexandru Tănase, pe atunci preşedintele Curţii Constituţionale, şi fostul deputat şi bancher Veaceslav Platon. Pe un ton prietenesc, în limba rusă, cei doi au vorbit despre anumite hotărâri ale Curţii Constituţionale legate de sistemul bancar şi noile legi care oferă mai multă imunitate Băncii Naţionale.