Ministrul Mediului: Vom crea o structură specializată pentru combaterea braconajului în Deltă

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a participat  marţi,  23 octombrie  2012,  la  cea  de-a şasea ediţie a simpozionului naţional “Avem o Deltă. Cum procedăm?”, organizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, care face parte din proiectul de informare şi conştientizare  “Delta Dunării – paradisul aproape pierdut!”. Rovana Plumb a anunţat cu această ocazie că va înfiinţa o structură de control specializată şi eficientă pentru combaterea braconajului în Deltă.
Romania TV
24 oct. 2012, 06:16
Ministrul Mediului: Vom crea o structură specializată pentru combaterea braconajului în Deltă

”Delta Dunării aparţine patrimoniului universal, dar în primul rând ne aparţine nouă, românilor, şi trebuie ca împreună să luptăm, s-o protejăm şi s-o ocrotim. Delta reprezintă o resursă de biodiversitate, dar totodată înseamnă oameni şi comunităţi. Nu putem discuta de ocrotire, protejare fără să discutăm de planul economic al zonei respective,  de ceilalţi doi piloni, economic şi social”,  a declarat ministrul Rovana Plumb care a ținut să menționeze faptul că Ministerul Mediului și Pădurilor, prin Programul Operațional Sectorial Mediu derulează în acest moment 4 proiecte în valoare totală de 30 de milioane euro având ca scop dezvoltarea durabilă  și conservarea biodiversității în Delta Dunării.  

Ministrul Mediului și Pădurilor a menționat că, pentru următorul program multianual financiar 2014-2020, se urmărește realizarea unui proiect integrat pentru dezvoltarea durabilă a Deltei Dunării, care să fie finanţat prin mai multe programe operaţionale sectoriale.

„Proiectul integrat al Deltei Dunării nu trebuie să fie decuplat de strategia Dunării şi nu trebuie decuplat de toate politicile, în contextul sinergiei Mării Negre, pentru a putea obţine pentru această zonă o dezvoltare în armonie cu conservarea biodiversităţii. Totodată, în dialogurile cu autoritățile locale am luat în calcul posibilitatea de a declara Delta zonă defavorizată din punct de vedere economic, ceea ce presupune facilităţi fiscale pentru agenţii economici”, a precizat ministrul Rovana Plumb.

De asemenea, ministrul Mediului şi Pădurilor a făcut referire la propunerea de reorganizare Administraţiei Rezervaţiei Delta Dunării, propunere ce se înscrie pe linia deja trasată a conducerii instituţiei de a elimina ineficienţa şi birocraţia în instituţiile subordonate sau aflate în coordonarea ministerului Mediului şi Pădurilor, de a eficientiza activitatea la nivel local şi la nivel central şi totodată de a veni în întâmpinarea nevoilor celor care prin activităţile pe care le desfăşoară intră în contact permanent cu aceste instituţii.

„Prin Hotărârea de Guvern privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a ARBDD pe care o avem deja pregătită, propunem, printre altele, o formulă de organizare a unei structuri de control specializate ce va avea ca obiective eficienţa şi rapiditatea în reacţii, pentru a ţine sub control toate fenomenele nocive din Deltă, şi înainte de toate braconajul.

Nu este o supra-structură, ci o unificare a celor existente sub comandă unică, a Guvernatorului Deltei Dunării, iar modalităţile de colaborare între această unitate şi unităţile de control ale MAI vor fi stabilite prin protocoale de colaborare”, a declarat Ministrul Mediului şi Pădurilor.

Cu această ocazie, Edwuard Bratfanof, guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a declarat că va face toate demersurile, astfel încât „cei trei piloni importanţi: conservarea biodiversităţii, dezvoltarea durabilă a comunităţilor şi optimizarea activităţii să se întrepătrundă pentru a se realiza un echilibru între conservarea biodiversităţii zonei şi o dezvoltare economică înfloritoare”.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'