Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre salariul minim: „Avem nevoie de o piaţă a muncii puternică pentru a putea susţine salariile şi pensiile”

Guvernul a aprobat, joi, hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024, faţă de 3.300 lei cât este în prezent. 
Filip Stan
07 iun. 2024, 13:12
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre salariul minim:

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a participat la sesiunea special a Consiliului Naţional al Blocului Naţional Sindical (BNS). Ea a spus că în România sunt circa 800.000 de români plătiţi cu salariul minim şi a subliniat că instituţia nu va finaliza legea salarizării înaintea de a mai avea încă o consultare cu sindicaliştii.

Salariul minim, majorat la 3.700 de lei de la 1 iulie. Marcel Ciolacu: „S-a majorat la 300 de lei suma neimpozitată”

„Trebuie să-i scoatem pe români de sub salariul minim. Îmi doresc să asigur predictibilitate de-acum înainte. Totodată, avem nevoie de o piaţă a muncii puternică pentru a putea susţine salariile şi pensiile” a declarat Simona Bucura Oprescu, conform postării pe pagina de Facebook a BNS.

Prin noua lege a salarizării, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pregăteşte diminuarea discrepanţelor mari care există astăzi cu privire la salarizarea celor care lucrează în sistemul bugetar.

Totodată, Simona Bucura Oprescu a dat asigurări că Ministerul Muncii nu va finaliza legea salarizării înainte de a mai avea încă o dată o consultare cu sindicaliştii.

„Nu vom face asta din birou, plecând de la faptul că dacă v-am consultat în etapa preliminară este suficient. Nu. Deci, înainte de a avea forma pe care să o înaintăm în Guvern pentru a fi aprobată, încă o dată, atât cu reprezentanţii ministerelor care sunt angajatori, dar şi cu dumneavoastră, reprezentanţii salariaţilor, încă o dată vom vedea proiectul, de aşa manieră încât lucrurile să fie clare”, a punctat Oprescu.

Preşedintele BNS, Dumitru Costin a declarat că ANOFM şi Inspecţia Muncii sunt două instituţii ce trebuie îmbunătăţite urgent. De asemenea, este necesară existenţa unui parteneriat între insituţiile statului, angajatori şi reprezentanţii lucrătorilor, sindicate, pentru a putea gestiona problemele şi de a extinde formarea angajaţilor pentru a avea salarii decente.

Salariul minim 2024, capcana majorării devoalată de Bogdan Hossu: „Salariații nu pleacă acasă cu brutul”

La sesiunea specială, Simona Bucura Oprescu, a ascultat toate situaţiile cu care se confruntă sindicatele în ţară, în relaţia cu angajatorii sau cu instituţiile statului şi a dat asigurări că în perioada următoare va lua măsurile necesare pentru îmbunătăţirea dialogului social şi a respectării drepturilor lucrătorilor, mai precizează sursa citată.

Guvernul a aprobat, joi, hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024, faţă de 3.300 lei cât este în prezent.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
România, sufocată de inundații. Pericol major în multe zone
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Rusia Își Menține Disponibilitatea de a Livra Gaze Europei prin Ucraina după 2024
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?