„Nu am făcut nicio declaraţie prin care să afirm că Fondul Monetar se opune acestei iniţiative legislative. Nu m-a sunat Fondul Monedar şi nu mi-a comunicat acest lucru. Nu am declarat niciodată că mă opun acestei initiaţive legislative. Este puterea deplină a Parlamentului. Eu susţin o astfel de initiaţivă pentru că este vorba de o discriminare şi orice discriminare trebuie reparată. Modul în care se va face acestă reparaţie, momentul în care va fi aprobat şi forma în care se va aproba este la latitudinea Parlamentului.O să contactez FMI-ul şi o să-i întreb dacă ce aţi comunicat voi este adevărat. Eu nu am comunicat cifra de 60.000. Nu cred că vor depăşi 20.000 în anul următor. Grupa 1 nu are nicio legătură cu această iniţiativă legislativă. În Parlament sunt mai multe initiaţive legislative. Noi avem bani în Buget şi am prevăzut o sumă calculată aproximativ”, a declarat joi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
VEZI SI: Se reintroduce grupa I de muncă. Zeci de mii de români pot ieşi la pensie mai devreme VIDEO
Majorarea pensiilor pentru prima grupă de muncă nu se mai face, întrucât FMI nu este de acord, după cum reiese din şedinţa Comisiei pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială din Senat, care a avut loc joi, potrivit România TV.
Astfel, această prevedere nu a fost introdusă pe ordinea de zi şi, implicit, nu va ajunge la vot.
Este vorba de 60.000 de persoane care ar fi intrat în calcul la această majorare, pentru perioada 2010 – 2013. Aceştia au făcut meserii periculoase în aceşti ani, iar punctul de pensie s-ar fi majorat cu 25%. În plus, această perioadă ar fi avut impact pozitiv şi la pensionare.