Ministrul Muncii face anunţul aşteptat de toţi pensionarii! Peste 82% dintre pensii au crescut după recalculare, creşterea medie va fi în luna septembrie de peste 500 de lei

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că peste 82% din pensii au fost majorate ca urmare a recalculării şi a menţionat că, în iulie 2024, pensia medie a fost de 2.250 lei, urmând ca din septembrie să crească la 2.761.
Mircea Filipescu
14 aug. 2024, 13:53
Ministrul Muncii face anunţul aşteptat de toţi pensionarii! Peste 82% dintre pensii au crescut după recalculare, creşterea medie va fi în luna septembrie de peste 500 de lei

”Din septembrie majoritatea pensionarilor vor primi pensii majorate. Dintre cele 4.609.830 de pensii din sistemul public de pensii, 3.806.270, adică 82,56%, au fost majorate ca urmare a recalculării. În iulie 2024, pensia medie era 2.250 de lei. În septembrie 2024, pensia medie creşte la 2.761 de lei. Pentru cei 3,8 milioane de pensionari care beneficiază de majorări, creşterea medie de pensie este de 622 de lei. Astăzi am aprobat în Guvern Memorandumul pentru majorarea limitelor de credite de angajament pentru bugetul asigurărilor sociale de stat pentru luna august 2024. Este doar o operaţiune contabilă care ne permite majorarea limitelor de credite cu suma de 600 de milioane de lei pentru plata primei tranşe de pensii aferente lunii septembrie recalculate în conformitate cu prevederile legii 360/2023 privind sistemul public de pensii”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, la finalul şedinţei de Guvern.

Ea a afirmat că, pe 26 august, începe virarea tranşelor către Poşta Română, iar din 2 septembrie va începe livrarea banilor către pensionari.

”Pe 26 august încep să fie virate primele tranşe către Poşta Română, iar de pe 2 septembrie va începe  livrarea banilor de către factorii poştari către pensionari. Pe data de 12 septembrie vor fi viraţi banii pentru cei care îşi primesc banii pe card. Vreau să vă prezint şi câteva statistici relevante.

În iulie 2024, pensia medie era de 2250 de lei, iar în septembrie 2024, aceasta va creşte la 2761 de lei.  Avem un număr de 1.960.012 pensii majorate între 1 şi 500 de lei, un număr de 1.033.580 de pensii majorate cu sume între 501 şi 1.000 de lei, un număr de 721.360 de pensii majorate cu sume între 1.001 lei şi 2.000 de lei, un număr de 83.637 de pensii majorate între 2.001 lei şi 3.000 de lei şi un număr de 7.681 de pensii majorate cu peste 3.000 de lei. Vom constata împreună că şi pensionarii cu pensii mai mici vor beneficia de aceste creştere ale pensiilor”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Citeşte şi: Anunțul momentului pentru pensionari! Ce se întâmplă cu distribuirea prin poștă a deciziilor de recalculare a pensiilor

Simona Bucura-Oprescu a explicat că în urma recalculării peste 90.000 de pensionari ies din categoria beneficiarilor de pensie socială.

”Avem un număr de 4.609.830 de pensii care au fost recalculate pentru prima dată când s-au recalculat toate pensiile din sistemul public.  Aceste rezultate ne arată faptul că în urma recalculării avem deja 82,56% din pensii care se majorează. Dintre pensiile majorate după recalculare avem o creştere procentuală medie de 26,65% şi o creştere nominală medie de 622 lei. Datorită recalculării, avem un număr de 90.892 de pensionari care ies din categoria beneficiarilor de pensie socială. Înainte se numea indemnizaţie minimă socială, acum discutăm despre pensia socială. Noul cuantum rezultat din contributivitate depăşeşte valoarea de 1.281 de lei a indemnizaţiei a pensiei minime pentru pensionari”, a menţionat Simona Bucura-Oprescu.

Ea a mai anunţat că peste 800.000 de pensii nu vor fi majorate după recalculare.

”Avem un număr de 800.433 de pensii care nu sunt majorate după recalculare, adică 17,44%. Dintre acestea 84.176 au aceeaşi valoare rezultată în urma recalculării şi diferenţa au o valoare mai mică, dar ceea ce este important este ca fiecare pensionar să ştie că pensia nu scade. Avem articolul 144 şi 155 din lege care stimulează în mod expres faptul că nici o pensie nu scade, pensionarii beneficiază de cuantumul mai favorabil.

Pentru pensionarii încadraţi în grupe de muncă, noua lege a pensiilor menţine toate drepturile câştigate în baza cadrului legal anterior de către cei încadraţi în grupe de muncă şi care s-au pensionat înainte de 1 septembrie 2024. Impactul bugetar suplimentar este de 9,45 miliarde lei. Impactul lunar suplimentar este de 2,36 miliarde lei”, a mai transmis Simona Bucura-Oprescu.

Prezentare_recalculare_pensii_V04 (2)

Citeşte şi: 68.916 din 87.595 solicitări primite online au fost soluționate automat de noul portal ONRC

Spynews
Emoții mari pentru Vlad Pascu! Zi decisivă pentru șoferul drogat care a produs accidentul de la 2 Mai
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Vacanța li s-a transformat într-un coșmar. Ce au putut să pățească niște turiști care au rezervat o cameră cu vedere la mare: ”Am fost înșelați”
Capital.ro
Mașinile interzise din 24 august. S-a decis în România: Interes național
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
NIMENI nu va pierde bani! Pensionarii vor primi deciziile săptămâna aceasta!
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Laura Cosoi, imagini emoționante postate cu părinții: „Am mai fi avut multe de povestit...”. Fiica cea mică, Aida, îi amintește de tatăl ei / FOTO
Spynews
Insula iubirii, 13 august 2024. Cornel, uimit de comportamentul Iustinei. Concurentul a avut nevoie de îngrijiri medicale la scurt timp după bonfire: „Am ajutat-o să fie o doamnă”
Evz.ro
Scandal în Familia Regală. Acuzații de agresiune pentru fiul prințesei Mette-Marit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Mega bombă în sport! Ana Bărbosu riscă să piardă medalia din nou! Imaginile video care răstoarnă cazul cu Jordan Chiles, detalii șocante
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Cutremurător! Au murit Dani și Dragoș! Sfârșit crunt pentru băieții de 18 ani
substantial.ro
Negocierile pentru o alianță AUR-SOS România pentru prezidențiale au eșuat printre scandaluri și acuzații
MediaFlux
RECALCULAREA PENSIILOR, FINALIZATĂ! Simona Bucura Oprescu a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...