Rezoluția a fost semnată și de către ceilalți participanți la dezbatere: președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, șeful Departamentului Politici și Strategii din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului, Anca Crupariu, directorul adjunct UNICEF, Eduard Petrescu, șeful biroului OMS pentru România, Victor Olsavszky, secretarul de stat Gigel Paraschiv din cadrul Ministerului Educației, precum și de senatorii social-democrați Ecaterina Andronescu, Florian Popa și Florian Bodog, informează Agerpres.
Documentul prevede că informarea și educarea părinților în ceea ce privește modul de acțiune și efectele vaccinurilor sunt obligații ale Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, direcțiilor de sănătate județene, medicilor și specialiștilor.
Citeşte şi Bănicioiu: Sensul proiectului privind vaccinarea nu este acela de a constrânge, ci de a informa
De asemenea, rezoluția prevede elaborarea unui raport anual al vaccinării, cuprinzând informațiile relevante referitoare la situația în domeniu în România și la nivel mondial, dar și realizarea de campanii anuale naționale de informare în legătură cu vaccinarea, consecințele și efectele acesteia, derulate în maternități și spitale de copii.
Totodată, se solicită Ministerului Sănătății prezentarea cât mai rapidă a proiectului legii vaccinării și stabilirea unui plan exhaustiv de dezbatere publică. Se dorește de asemenea susținerea și dezvoltarea activității Institutului Cantacuzino, instituție de importanță strategică națională.