Ministrul Sănătăţii a vizitat spitalul de leproşi din Tichileşti. Ioana Mihăilă a mulţumit personalului din spital pentru dedicare, în condiţiile în care, la începutul pandemiei, timp de trei luni, managerul şi personalul medical s-au izolat în spital pentru a proteja pacienţii. Acum, personalul medical şi pacienţii sunt vaccinaţi anti-COVID-19.
„Tanti Hima împlineşte în iunie 93 de ani. A fost adusă la Tichileşti în urmă cu 75 de ani şi a rămas aici. Pentru ea şi pentru încă 8 pacienţi, Tichileşti nu este un spital, este acasă, iar personalul medical este familie”, se precizează într-o postare pe Facebook a Ministerului Sănătăţii.
Instituţia aminteşte că leprozeria din Tichileşti funcţionează fără întrerupere din 1928, lepra fiind acum o afecţiune vindecabilă.
Citeşte şi Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va merge să vaccineze persoanele din mediul rural
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, consideră „inacceptabil” faptul că personalul medical este reticent faţă de vaccinare. Cu toate acestea, medicii şi asistentele care refuză imunizarea anti-COVID vor trebui poarte echipamente de protecţie.
Ioana Mihăilă a fost întrebată şi dacă un asistent nevaccinat va putea intra în sala de operaţie. Ministrul Sănătăţii a explicat că e de preferat ca „asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție”.
„Mi se pare inacceptabil să existe această reticență (la vaccinare – n.r.). Înclusiv în ordin, cred că și în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o țintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical. Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secții în spital să se facă cu condiția ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporție de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecție și nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecție sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecție, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă.
Cu echipament complet de protecție și doar dacă nu are un înlocuitor. (…)În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție”, a declarat Ioana Mihăilă, conform Hotnews.