Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, detalii neștiute despre momentele dificile din viața sa: „Nu mă deranjeaza niciodată comentariile negative”

Ministrul Alexandru Rafila, profesor universitar doctor și medic, a decis să ofere un interviu presei de tabloid prin care să își povestească viața, să vorbească despre principiile pe care le are, despre familie sau despre momentele mai puțin frumoase.
Alina Costache
19 sept. 2024, 09:04
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, detalii neștiute despre momentele dificile din viața sa: „Nu mă deranjeaza niciodată comentariile negative”

Alexandru Rafila, deși nu oferă interviuri prea des, fiind implicat în gestionarea sistemului de sănătate din România, precum și în viața universitară, a oferit un interviu în exclusivitate pentru publicația CANCAN. El a discutat cu jurnaliștii despre vocația de a fi medic, familia sa, viața sa de zi cu zi, precum și despre cum reușește să gestioneze comentariile negative.

Cum a fost tinerețea lui Alexandru Rafila

Ministrul declară că a avut o copilărie obișnuită, locuind în cartierul Drumul Taberei din București și că a fost inspirat de cariera tatălui său, care era medic de familie. Astfel, acesta a studiat la Liceul de științe ale naturii „C.A. Rosetti” și a urmat apoi cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

„Am avut o copilărie obișnuită în cartierul Drumul Taberei din București. Probabil că alegerea meseriei de medic nu a fost întâmplătoare, deoarece tatăl meu profesa ca medic de familie într-o localitate aflată la 30 de km de oraș și era foarte dedicat pacienților lui. Ulterior, am terminat Liceul de științe ale naturii C.A. Rosetti, la chimie biologie și, la fel ca majoritatea colegilor de clasă, am intrat la Facultatea de Medicină a UMF Carol Davila din prima încercare, în anul 1980”, a declarat ministrul Sănătății.

Citește și : Mircea Geoană insistă cu gafele: „Am fost clasă de băieți, erau mulți copii… pe vremea aia erau decrețeii în acțiune”

Acesta a vorbit și despre momentele grele de la începutul carierei. Atunci, avea probleme financiare, după absolvirea facultății de medicină precum și în timpul stagiaturii și rezidențiatului. Ministrul spune că a reușit să depășească aceste probleme prin muncă, fiind ajutat într-o perioadă și de părinții săi.

Cum este viața de familie a ministrului Rafila

Ministrul sănătății declară că s-a căsătorit la aproape 40 de ani și că a divorțat câțiva ani mai târziu, având un copil. Acesta declară că s-a implicat în mod activ în creșterea băiatului său, reușind să îi insufle respect pentru valorile importante din societate și pentru credința lui în Dumnezeu.

„Este vorba despre informații personale, dar nu este niciun secret, m-am căsătorit în anul 2000 și am divorțat câțiva ani mai târziu. Am avut o lungă perioadă o relație consensuală cu mama copilului meu. Nu mi se pare nimic spectaculos sau contradictoriu în ceea ce privește starea mea civilă.

Cred că lucrul cel mai important în viață este să îți crești și să îți educi copiii într-un mod care să le ofere independență și un loc onorabil în societate. Acestea sunt principiile pe care atât eu, cât și mama lui, le folosim în educația și formarea lui ca viitor adult. Bineînțeles că are toată libertatea de a-și exprima opiniile și de a beneficia de avantajele firești ale unui adolescent care trăiește într-o societate modernă dintr-o țară a Uniunii Europene. Mă bucur că am reușit să îi insuflăm respect pentru valorile importante din societate și pentru credința lui în Dumnezeu”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citește și : Lasconi, ironii la adresa lui Mircea Geoană: E uşor să-l scoţi pe domnul Geoană din PSD, e greu să scoţi PSD-ul din domnul Geoană

Fiul său nu primește exagerat de mulți bani. Rafila declară că îi acoperă toate cheltuielile necesare fiului său, însă în cazul în care este vorba despre cheltuieli consistente, aceștia vor discuta pentru a alege cea mai bună variantă posibilă.

„Nu este vorba de o sumă regulată alocată periodic, ci de acoperirea cheltuielilor necesare pentru activitățile legate de școală sau de relațiile sociale pe care le dezvoltă împreuna cu colegii și prietenii lui în această perioadă. Evident că atunci când are nevoie de o sumă de bani decentă pentru acoperirea anumitor nevoi sau dorințe, discutăm și hotărâm împreuna cu el cum este mai bine să facem”, a continuat ministrul.

Ce spune ministrul despre comentariile negative pe care le primește

În legătură cu acestea, Rafila a precizat că nu este deranjat niciodată de comentariile negative, însă numai dacă acestea sunt justificate și nu sunt legate de comentarii personale. El apreciază criticile care nu au elemente de agresiune sau rivialitate, nefiind de acord, totuși, cu minciunile sau calomniile.

El spune că, fiind persoană publică, s-a obișnuit cu atacurile sau criticile din spațiul public, însă este împăcat cu faptul că face totul din pasiune și pentru binele oamenilor.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore