„Există această variantă în care se poate face învăţământ online, în condiţiile în care are acasă persoane cu comorbidităţi sau persoane vârstnice cu care stă”, a spus ministrul Sănătăţii în timpul conferinţei de presă.
Nelu Tătaru a precizat că triajul epidemiologic nu intră în atribuția profesorului.
„Este triajul observaţional pe care îl face profesorul, nu putem erija nici părintele, nici profesorul în cadru medical, există cadru medical care va fi în şcoală şi care va iniţia împreună cu DSP-ul o anchetă epidemiologică în condiţiile în care avem suspiciune de prezenţă SARS-CoV2″, a spus ministrul.
Nelu Tătaru a subliniat că elevul care prezintă simptome specifice infectării nu noul coronavirus va fi condus în izolator de personalul didactic şi va fi anunţat părintele.
„El va fi însoţit de personalul didactic, ajunge în acea cameră, este anunţat părintele, vine părintele. Doar în cazul în care avem urgenţă imediată va fi solicitat 112 şi va merge la unitatea medicală. Împreună cu acel părinte şi medicul din unitatea şcolară se vor face evaluări şi vor merge pentru consulturi suplimentare în unităţile medicale”, a mai spus Tătaru.
Ministrul Sănătăţii a anunţat că şcoala se închide dacă există trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus în clase diferite.
„Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi”, a spus ministrul Sănătăţii.
Confirm acestuia, părintele care are un copil bolnav trebuie să îl ţină acasă, să ia legătura cu medicul de familie şi să anunţe şcoala.