Ministrul Sănătăţii, despre Spitalul de Arsuri: Problemele legate de partea financiară vor fi rezolvate. Este un moment zero

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a mers, vineri, la Spitalul de Arsuri, unde a discutat cu medicii şi conducerea unităţii medicale, ea declarând la final că este ”un moment zero”, că vor fi luate şi măsuri administrative, dar important e ca spitalul să funcţioneze.
Romania TV
16 feb. 2018, 06:45
Ministrul Sănătăţii, despre Spitalul de Arsuri: Problemele legate de partea financiară vor fi rezolvate. Este un moment zero

UPDATE. ”Poate reputaţia spitalului a fost pe nedrept stricată, nu se ştie de ce şi cum. Problemele celelalte, legate de partea financiară, vor fi rezolvate, cu ajutorul Primăriei Sectorului 1, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, cu ajutorul CNAS. Deci, eu cred că acesta este un moment zero. Chestiunile administrative le vom discuta altfel, nu în faţa presei, pentru că vor fi nişte măsuri administrative, dar până una, alta, acest spital trebuie să trateze pacienţi”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebată dacă ia în calcul demiterea conducerii spitalului, Sorina Pintea a răspuns: ”Deocamdată, nu discutăm despre asta. O demitere se face în urma unei evaluări, evaluarea tuturor. Bineînţeles, eu am evaluarea mea, am venit, am discutat cu cei de aici, cu zona medicală, medicii din acest spital. Şi, repet, aceşti oameni trebuie să muncească. Au în grijă foarte mulţi pacienţi cu foarte multe probleme. Asta este cel mai important în acest moment”.

Ea a precizat că nu s-a discutat despre salarii, ci doar de viitorul regulament al sporurilor. ”Le-am explicat câteva lucruri, dar pentru ei a fost mai importantă comunicarea. Cred că asta a lipsit sau poate că aşteptau să venim în întâmpinarea lor, am greşit şi noi ca şi minister”, a adăugat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a spus, despre datoria de un milion de lei, că problema este parţial rezolvată, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1.

Sorian Pintea a menţionat că, teoretic, nu s-au făcut servicii medicale din cauza închiderii secţiei de Terapie Intensivă pentru renovare, dar şi din alte cauze.

”Până una, alta, dacă nu prestezi serviciul medical, nu ai de unde să încasezi banii. Au fost nişte chestiuni care au fost lăsate şi care au trenat, dar astea se vor rezolva”, a completat ea. Ministrul Sănătăţii a subliniat că salariile au fost virate şi că nu se pune problema plăţii acestora.

„Putem face foarte multe dacă dorim. Dădeam exemplu Spitalul de Arşi. Am găsit un motiv să spunem că n-am plătit la buget, furnizorii, pentru că cineva a închis o parte pentru renovare. Şi am lăsat să ajungem la aceste datorii imense, periclitând activitatea medicală şi viitorul unor pacienţi pentru că nu am crezut că trebuie să facem ceva.

N-aş putea să vă dau o soluţie. Mâine voi face evaluari mai concrete şi va trebui să găsim soluţii de comun acord cu spitalul, CNAS, MS. Dacă în Spitalul de Arşi, cât timp s-a închis terapia intensuvă, nu s-a tratat niciun mare ars, de ce spitalul a beneficiat de programul terapie intensivă pentru arşi?Voi face propria anchetă. Să presupuneam că plătim datoriile spitalului, după ce facem? Analizând situaţia, mi-am dat seama că lucrurile vor evolua la fel. În acest caz e un alt gen de finanţare. Avem la Ministerul Sănătăţii un program pentru mari arşi cu buget de un milion de lei şi pe care urmează să-l repartizăm în funcţie de adresabilitatea fiecărui spital. Să dăm bani unde se tratează pacienţii”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

Citeşte şi: Spitalul de Arşi din Capitală, fără bani de salarii. Angajaţii nu au contribuţiile plătite de câteva luni

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...