„Acum nu trebuie să ne obişnuim peste tot cu ajutor militar. În acest moment avem un management militar la Suceava şi dacă la început era bine privit, acum cei care lucrează acolo îl consideră prea drastic. Noi trebuie să înţelegem că, dacă din 4.400 de pozitivi avem 1.400 la Suceava, înseamnă că s-a întâmplat ceva. În momentul în care nu respecţi regulile, nici în momentul în care ai adus ceva rigurozitate, este o problemă”, a afirmat ministrul.
El a mai spus că deocamdată nu se impune management militar la Spitalul Universitar din Bucureşti.
„La Spitalul Universitar avem transmitere în personalul medical, am avut acei pacienţi care la rândul lor au făcut transmitere extinsă, discutăm de o anchetă epidemiologică aflată în curs, avem un nou manager de două săptămâni, vrem ca acest manager să îşi aplice planul de management în contextul pandemiei coronavirus. A solicitat la un moment dat ajutor de medici, îi putem oferi şi ajutor de medici, dar ne gândim până la a merge cu management militar la Spitalul Universitar”, a explicat Tătaru.
El a precizat că autorităţile se gândesc la un management militar la spitalul din Deva.
„Avem o discuţie pentru spitalul din Deva, mai rămâne în această seară să am discuţie cu cei de acolo şi cu prefectul şi cu primarul în măsura în care acei domni manageri, directori medicali şi-au dat demisia ieri, rămâne ca astăzi să-mi facă o nouă propunere, dacă nu o să avem o propunere din rândul medicilor, ne gândim şi la un management militar şi la Deva”, a precizat Nelu Tătaru.
Managerul Spitalului Judeţean Deva, Silviu Didilescu, numit în funcţie în urmă cu câteva zile, cât şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat din funcţii. Spitalul din Deva se află în carantină, după ce mai mulţi medici, asistente şi infirmiere s-au infectat cu noul coronavirus.