Ministrul Sănătăţii: „Nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că nu se poate vorbi deocamdată de o relaxare a măsurilor luate de autorităţi deoarece nu am atins încă vârful pandemiei de coronavirus, afirmând că acesta ar putea fi în a doua jumătate a lunii aprilie. El crede că de-abia după jumătatea lunii mai s-ar putea vorbi de o relaxare.
Romania TV
07 apr. 2020, 15:15
Ministrul Sănătăţii:

Nelu Tătaru a declarat, marţi, la Braşov, că trebuie să menţinem precauţiile luate până în prezent pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Suntem într-un stadiu în care avem şi transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai aşteptăm compatrioţi de-ai noştri să se întoarcă. Gândiţi-vă că avem încă nişte precauţii pe care trebuie să le menţinem. Nu vorbim de relaxare, nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 aprilie şi după a doua jumătate a lunii mai, 1 iunie să vorbim de o relaxare”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru: „Numărul infecţiilor de coronavirus se menţine într-o creştere uşoară”

El a precizat că în acest moment se înregistrează o uşoară creştere a numărului de cazuri de Covid-19, iar mare parte din persoanele decedate aveau şi comorbidităţi.

„Până atunci ţine doar de noi în ce măsură ţinem aceste precauţii şi dacă vom avea un vârf mai ascuţit care să forţeze printr-un număr de cazuri mari şi grave structura spitalicească şi atunci vom avea un moment în care poate va trepida terapia intensivă. Gândiţi-vă că în acest moment avem o creştere uşoară a numărului de cazuri, avem 182 de decese, dar din păcate trebuie să ne uităm că aceste decese au şi comorbidităţi. Trebuie să avem grijă de cei cu comorbidităţi, de cei peste 65 de ani”, a mai transmis Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a avut, marţi, o întâlnire cu autorităţile locale din Braşov şi cu directori de unităţi medicale din acest judeţ. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, 13 noi decese provocate de coronavirus, majoritatea din Arad, bilanţul total ajungând la 197. Alte 360 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 4.417, cele mai multe, 1.322, fiind în Suceava. De asemenea, 274 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă. Numărul celor vindecaţi este de 460. În ceea ce-i priveşte pe românii din străinătate, 631 sunt confirmaţi ca infectaţi cu coronavirus, 400 dintre ei fiind în Italia. De asemenea, 29 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat.

UPDATE – Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi după-amiază, încă 13 decese provocate de coronavirus.

Este vorba despre 8 pacienţi de la Arad, 4 de la Suceava şi unul de la Sibiu, 9 bărbaţi şi 4 femei.

Pacienţii aveau vârste cuprinse între 44 şi 93 de ani, majoritatea având şi alte boli asociate.

Numărul pacienţilor cu coronavirus care au murit a ajuns la 197.

UPDATE – Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, decesul a doi bărbaţi infectaţi cu coronavirus.
Este vorba despre un pacient de 69 de ani din judeţul Suceava. Pacientul a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi-ATI cu diagnosticul de Infecţie SARS-COV 2 formă severă, complicaţie, în data de 25.03.2020. Pacientul suferea de diabet zaharat tip II şi anemie mixta.

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 46 de ani din Neamţ, despre care nu există informaţii că ar fi suferit şi de alte afecţiuni.

Numărul deceselor a ajuns, astfel, la 184.

ŞTIREA INIŢIALĂ – „Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 182 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire”, anunţă autorităţile.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvirea sunt în Suceava – 1.322 şi în Bucureşti – 598, urmate de Tiumiţ – 191, Neamţ – 182, Arad – 161, Hunedoara – 158, Braşov – 156, Galaţi – 133, Cluj şi Constanţa – câte 119.

Harghita rămâne judeţul cu cele mai puţine cazuri, trei. Judeţele Gorj, Tulcea şi Vâlcea au sub 10 cazuri.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 274 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 43.578 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 326 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.757 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.497.175 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 631 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 400 în Italia, 193 în Spania, 15 în Franţa, 8 în Germania, 6 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 29 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 6 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'