Ministrul Tineretului şi Sportului a detaliat şi temele discutate în cadrul întâlnirii, printre care şi modalităţile în care pertidele de la EURO 2020 găzduite de România ar putea să se desfăşoare cu spectatori în tribune.
„La sediul Ministerului Sănătății a avut loc astăzi o întâlnire la care au participat ministrul Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, și ministrul Tineretului și Sportului, domnul Eduard Novak, alături de Subsecretarul de stat Cristian Ghiță, în scopul elaborării și emiterii unui nou ordin comun al celor două ministere.
Au fost analizate și dezbătute următoarele teme:
1. Posibilitatea implementării unor proceduri mai rapide și mai puțin costisitoare pentru testarea sportivilor.
2. Necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competițiile sportive, strict reglementat, astfel încât sănătatea participanților să nu fie pusă în pericol, precum și condițiile în care vom putea avea spectatori în tribune la meciurile din cadrul EURO 2020.
3. Informare asupra stadiului în care se află procesul de vaccinare a sportivilor din loturile naționale și olimpice.”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Tineretului şi Sportului.
Proteste ale fanilor în mai multe oraşe. Fanii rugby-ului din România au protestat duminică, în fața Stadionului „Arcul de Triumf”, nemulțumiți că arena a intrat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului.
„Vreau ca MTS să înțeleagă că aceasta e casa rugby-ului românesc de 108 ani. Să înțeleagă domnul ministru Novak că joc rugby aici de la 12 ani! Cunosc acest stadion de când nu avea iarbă și îl rog să ne înțeleagă că nu poate să ne ia casa să să ne dezrădăcineze. Normalitatea înseamnă respect. Vrem să fim respectați și nu e normal să fiu tratat așa. Vreau să se recunoască faptul că această casă este a mea”, a declarat Nicolae Ungureanu, fost component al echipei naționale de rugby.
Ministerul Tineretului și Sportului a pus în dezbatere publică o hotărâre prin care se înființează Complexul Național Arcul de Triumf care va include Stadionul Naționat de Rugby, va avea 20 de angajați și un director. Costurile anuale vor fi de 15 milioane de lei.
Statutul rugby-ului pe terenul propriu nu este trecut în Hotărârea MTS. Mai mult, în aceeași hotărâre sunt trecute câteva terenuri și un bazin de înot inventate, pentru a justifica înființarea unui așa zis Complex.