”Din păcate, anul trecut a fost un an mort pentru infrastructură și mărturie stă și absorbția care s-a făcut, adică zero, pe fonduri europene. În momentul în care am venit în minister, primul lucru a fost să energizez organismul intermediar, deci practic legătura între autoritatea de management și beneficiarii din cadrul ministerului, companiile care fac practic absorbția pe fonduri europene”, a spus Alexandru Răzvan Cuc.
Ministrul Transporturilor s-a referit și la termenele nerealiste înaintate pentru anumite proiecte de infrastructură, pe care le-a pus pe seama neprofesionalismului și dezinteresului celor responsabili.
”Și totodată, dacă ați observat, la nicio săptămână după ce am fost numit am schimbat conducerea companiei, tocmai pentru termenele nerealiste care s-au dat până atunci, pentru faptul că fosta conducere, și nu vreau să aduc reproșuri, a abandonat anumite proiecte și nu numai DN 71, vorbesc și de alte proiecte din țară: varianta de ocolire Bușteni, Comarnic, s-au dat termene nerealiste pe autostrada Transilvania, deci lucrurile astea nu or să se mai întâmple. Eu am pus-o pe seama neprofesionalismului și dezinteresului total, pentru că foarte multe voci din vechiul guvern spuneau că au deblocat din punct de vedere birocratic ministerul, or iată că de când am venit am reușit să punem în legalitate foarte multe loturi de autostrăzi, am dat autorizația de construcție pe Lugoj-Deva, lotul patru”, a precizat Alexandru Răzvan Cuc, scrie Agerpres.
Aflat vineri într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița, ministrul Transporturilor a fost prezent la Titu, Târgoviște și Pucioasa, a mers la gările din cele trei localități, s-a interesat de starea DN 71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia, DN 7 Bâldana-Titu, precum și de intrările în municipiul Târgoviște, dar și de anumite poduri care au nevoie de lucrări de consolidare sau sunt într-un anumit stadiu al acestora.