Ministrul Transporturilor l-a numit pe Marin Griguță director general al CNIR. Potrivit ministrului Transporturilor, Marin Griguță este inginer și are o experiență de peste trei decenii în managementul lucrărilor de infrastructură feroviară, rutieră și aeroportuară.
Citeşte şi: Florin Cîţu: „Era normal să-ţi dai demisia când depui o moţiune alături de AUR împotriva propriului Guvern”
„A lucrat pentru companii mari de profil din Germania și Qatar, iar acum revine în România, fiind unul dintrire primii specialiști care au spus acestei provocări, pe care am numit-o . Am cerut public profesioniștilor din domeniu să ni se alăture. Am primit sute de CV-uri, am derulat zeci de interviuri pentru a selecta experți, manageri de proiect, ingineri și proiectanți, care să se asigure că marile proiecte de infrastructură ale țării se desfășoară în bune condiții și la timp”, a anunțat Cătălin Drulă.
Conform acestuia, prima misiune a noului director este să formeze în jurul său o echipă de oameni competenți, să structureze noua companie și să o dezvolte pentru a livra mai rapid și mai eficient decât până acum proiectele din Master Planul de Transport al României.
„Atingem astfel un obiectiv inclus în programul de guvernare și bifăm una dintre reformele prevăzute în PNRR. Compania Națională de Investiții Rutiere va livra marile proiecte de infrastructură ale României – autostrăzi și drumuri expres. Va avea obiective clare și măsurabile și va lucra pentru accelerarea acestora”, a mai spus ministrul Tansporturilor.
Miniștrii USR PLUS și-au semnat demisiile din funcție și le vor depune marți dimineață la cabinetul premierului Florin Cîțu. Gestul nu va fi urmat, cel puțin pentru moment, de o serie de alți membri de partid care au obținut funcții prin participarea în coaliția de guvernare alături de PNL și UDMR.
Oamenii promovați de USR PLUS în funcții din eșaloanele inferioare ale guvernării, în ministere, precum și prefecții, subprefecții, șefii de agenții numiți la propunerea USR PLUS, vor aștepta să fie demiși de premier, spun sursele citate.
De asemenea, parlamentarii USR PLUS care ocupă funcții de conducere în comisii și în conducerea celor două camere, toate obținute în urma algoritmului din coaliție, nu vor demisiona nici ei din funcție.
A doua funcție din stat, cea de președinte al Senatului, va fi ocupată în continuare de Anca Dragu de la USR PLUS, potrivit Stiripesurse.ro.
Explicația este că USR PLUS nu vrea ieșirea de la guvernare, ci doar să provoace demisia lui Florin Cîțu, afirmă reprezentanți din formațiunea politică. Cea mai mare parte a activului de partid va rămâne astfel pe poziții în așteptarea următoarelor negocieri politice între USR PLUS, PNL și Klaus Iohannis.