Ministrul Transporturilor: La sfârşitul anului vom afla rezultatul investigaţiei pe tronsonul Sălişte-Cunţa

Situaţia reală în care se află autostrada Orăştie – Sibiu va fi cunoscută la sfârşitului anului 2016, atunci când va fi finalizată procedura de investigare ce a fost demarată şi vizează întreaga lungime a tronsonului Sălişte – Cunţa.
Filip Stan
08 feb. 2016, 09:26
Ministrul Transporturilor: La sfârşitul anului vom afla rezultatul investigaţiei pe tronsonul Sălişte-Cunţa

„Am anunţat că în afară de zona de demolare deja existentă fisurile s-au extins şi în alte zone, chiar în lipsa traficului. Din acest motiv, am demarat procedura de investigare pe întreaga lungime a tronsonului făcut de acest constructor (Salini Impregilo – n. r.). Practic, vom avea o poză completă de la km 0 la km 22 pentru tot acest tronson şi se vor putea lua şi măsurile potrivite”, a spus ministrul.

Ministrul Transporturilor a reiterat că, după rezilierea contractului cu constructorul italian Salini Impregilo, au fost demarate procedurile de licitaţie pentru lucrări privind repararea zonei demolate, pentru achiziţia expertizei pe întreaga lungime a tronsonului şi pentru alte lucrări de amenajare în afara carosabilului.

„în momentul anulării (contractului cu constructorul – n. r.), s-au demarat procedurile de achiziţie, de licitaţie pentru trei tipuri diferite de lucrări. Prima este chiar pentru repararea zonei demolate, a doua pentru achiziţia expertizei pe întreaga lungime a tronsonului – aceasta va avea finalitate la sfârşitul anului 2016, deci atunci vom avea o poză completă, şi a treia licitaţie se referă la executarea celorlalte lucrări în afară de refacerea zonei demolate, adică vorbim despre spaţiile de servicii, de taluzuri şi de alte amenajări care sunt în afara carosabilului’, a precizat el, citat de oradesibiu.

Contractul cu Salini Impregilo pentru construcţia lotului 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu a fost reziliat şi va fi demarat procesul pentru selectarea unui nou constructor care să remedieze deficienţele din zonă, lucrările urmând să fie finalizate în luna august, a anunţat, pe 13 ianuarie 2016, ministrului Transporturilor, Dan Costescu.
în aceste condiţii, traficul pe autostradă ar putea fi reluat în luna septembrie a acestui an, dacă nu vor exista contestaţii.

„Am primit un comunicat de la CNADNR privind rezilierea contractului cu actualul constructor (pentru lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu – n. r.). în acelaşi timp se va demara o cerere de ofertă pentru selectarea noului constructor care să remedieze deficienţele din zona demolată de 200 metri şi din cei 300 de metri suplimentar pe care au apărut fisuri pe drum. Termenul pentru aceste lucrări, în cazul în care nu apare nicio contestaţie, este august. Asta înseamnă că la începutul sau mijlocul lui septembrie se va putea relua traficul pe autostradă”, a declarat, atunci, ministrul Transporturilor, într-o conferinţă la sediul ministerului.

Autostrada a fost împărţită în 4 loturi de punere în aplicare. Loturile 1 şi 2, având lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 şi 4 au fost deschise traficului în 2014. în ceea ce priveşte Lotul 3 (Sălişte – Cunţa) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce, pe o porţiune din zona viaductului Aciliu, au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranţa traficului rutier.

în data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunţat închiderea circulaţiei rutiere pe Autostrada A1 Orăştie – Sibiu începând din 7 septembrie, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii. CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăştie – Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porţiunea de 200 – 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare şi reconstrucţie în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
FCSB învinge Maccabi Tel Aviv și asigură o sumă importantă de la UEFA
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?