Cu cât se închiriază o cabană pentru cinci persoane la munte. În acest an, foarte mulți români s[tui de agitația din orașe au ales să meargă în minivacanța de 1 Mai, la munte, în natură.
Deși majoritatea hotelierilor din zonele montane s-au întrecut și în acest an, în oferte care mai de care mai atractive, românii au luat cu asalt cazările din locurile mai retrase.
Pentru cei care își doresc să petreacă minivacanța de 1 Mai departe de agitație, atât particularii, cât și cei care dețin lanțuri de așezăminte turistice, în zone mai liniștite, oferă cabane spre închiriere.
Astfel, românii care își doresc să își petreacă vacanța în munți, într-un cadru natural de vis, pot opta pentru închirierea unor căbănuțe din lemn, însă trebuie să țină cont de faptul că o să scoată din buzunar destul de mulți bani.
Prețul de închiriere al cabanelor diferă în funcție de locurile disponibile, zonă, dar și de facilități. De exemplu, pentru o singură noapte de cazare turiștii pot plăti chiar și câteva sute de lei.
Cei care vor să meargă la munte în minivacanța de 1 Mai, într-un grup organizat, de cinci persoane, trebuie să se aștepte că tarifele pentru cazare vor fi pe măsură. Concret, pentru închirierea unei cabane în Arieșeni, situată la granița dintre județele Alba și Bihor, pentru trei nopți, turiștii trebuie să scoată din buzunar aproape 1.300 de lei. Prețul este puțin mai mare, pentru o cabană situată în Lunca de Jos, din județul Harghita. De exemplu, turiștii care vor ă se cazeze în Lunca vor plăti pentru trei nopți de cazare la o cabană suma de 1500 de lei.
Potrivit site-urilor de specialitate, în Săliștea de Sus, o cabană se închiriază cu 2400 de lei, pentru trei nopți. Asta în timp ce în Ghiduț, o cabană de zece locuri și ciubăr se închiriază cu 1800 de lei (preț aplicabil pentru grupul de cinci persoane, pentru trei nopți). Pe de altă parte, în Brașov, o cabană pentru două persoane se închiriază cu 600 de lei pe noapte.
Citește și CFR suplimentează numărul trenurilor spre Litoral în minivacanţa de 1 mai