Minoră bolnavă de leucemie, obligată să se prostitueze. 5 bărbaţi din Vrancea, reţinuţi de DIICOT

Procurorii DIICOT din Vrancea au reținut cinci bărbați acuzați că racolau și chiar răpeau persoane majore și minore, pe care le obligau să se prostitueze. Una dintre victime, minoră, este bolnavă de leucemie.
Filip Stan
20 oct. 2017, 15:31
Minoră bolnavă de leucemie, obligată să se prostitueze. 5 bărbaţi din Vrancea, reţinuţi de DIICOT

Procurorii DIICOT îi acuză pe Alin Babei, Bebi Cîltea, Vasile Hurmuz, Onur Yevsukof și Alexandru Farisău de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori, potrivit unui comunicat DIICOT.

Anchetatorii susțin că, din anul 2016, cei cinci bărbați nu au avut un loc de muncă stabil, ocupându-se împreună sau separat de exploatarea a 6 victime majore și 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate până în prezent.

Ca mod de operare, victimelor li se propunea începerea unei relații de prietenie sau de concubinaj, după care, sub pretextul unor necesități de ordin financiar, prin constrângere, prin inducere în eroare și uneori prin răpire, inculpații le determinau să practice prostituția cu diferiți clienți de pe raza mai multor localități din România, existând date că unele dintre acestea au fost transportate și în străinătate.

Bărbații aveau în grijă câte una-două victime, pe care le plasau/adăposteau în apartamente închiriate în regim hotelier pe raza orașelor Focșani, București, Iași, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timișoara și Constanța. Apartamentele erau închiriate urmare a anunțurilor din presa online, prețul unei nopți de chirie fiind între 100 și 150 de lei.

După ce fetele erau instalate într-un astfel de apartament, se proceda la efectuarea de fotografii în care victimele apăreau îmbrăcate sumar, iar imaginile erau publicate în mediul online împreună cu un număr de telefon.

Pentru a conlucra în mod cât mai eficient, inculpații își transferau victimele de la unul la altul, supraveghindu-le în mod regulat prin rotație, se ajutau între ei prin cazarea victimelor în aceleași apartamente sau apartamente apropiate, discutau despre sumele de bani care rezultau dintr-o astfel de activitate, despre modul și despre locațiile care erau mai profitabile în anumite perioade.

„Unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu își dădeau suficient silința pentru a întreține relații sexuale cu diferiți clienți în scopul obținerii de bani, exemplificatoare fiind situația unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulți ani, însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituția în folosul său”, susțin procurorii.

Anchetatorii mai spun că Vasile Hurmuz și Yevsukof Onur au racolat prin constrângere și răpire o victimă minoră, cu care au întreținut relații sexuale fără consimțământul acesteia, prin agresiuni fizice și administrare de droguri.

Cei cinci inculpați au fost prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale — Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, cu suportul Direcției Operațiuni Speciale.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'