MIRCEA BĂSESCU, în faţa instanţei: Îmi doresc să se arate dreptatea, să fiu liber, să-mi văd de treburile mele

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a prezentat, marţi, la Curtea de Apel Constanţa unde s-a judecat solicitarea acestuia de modificare a controlului judiciar, decis săptămâna trecută de Tribunalul Constanţa şi prin care i s-a interzis să părăsească judeţul Constanţa.
Ionela Marcu
23 iun. 2015, 08:44
MIRCEA BĂSESCU, în faţa instanţei: Îmi doresc să se arate dreptatea, să fiu liber, să-mi văd de treburile mele

Curtea de Apel Constanţa a analizat, marţi, solicitarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână de modificarea a controlului judiciar cu interdicţia de a părăsi judeţul Constanţa, respectiv Bucureştiul, decise de Tribunal, cu aceeaşi măsură, dar fără a părăsi ţara. Mircea Băsescu este cercetat pentru trafic de influenţă, acuzat că ar fi primit 250 000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa de închisoare.

Mircea Băsescu a invocat nevoia de a părăsi judeţul Constanţa din cauza problemelor sale în afaceri. Fabrica sa din Agigea este în insolvenţă.

„Mai am 14 tone de carne de pasăre, pe stoc, trebuie să mă duc în ţară să le vând, nu mă duc să stau pe scaun la Bucureşti”, a declarat Mircea Băsescu în instanţă, potrivit evz.ro.  A două problemă invocată vizează situaţia sa medicală. Mircea Băsescu spune că în 2002 a fost operat pe cord deschis, la Fundeni, unde i s-au pus patru bypass-uri. „De mai bine de un an nu m-a văzut niciun medic. Dacă nu am murit în 13 ani, nu o să mor eu până la pronunţarea sentinţei, dar aş vrea să să mă vadă medicii care m-au operat„, a spus el în instanţă.

Marian Căpăţână, judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, a spus la rândul lui că în urma măsurii arestului preventiv, şi la domiciliu, afacerile i-au fost distruse în proporţie de 95%.

În cazul lui, măsura controlului judiciar cu interdicţia de a nu părăsi Capitala nu s-ar mai justifica pentru că toţi membrii familiei lui Bercea Mondial cu care ar fi în „relaţii conflictuale”, ar fi fost deja audiaţi. El a mai invocat faptul că mama sa are greutăţi mari din punct de vedere financiar şi, în plus, nu-şi poate vedea copilul în vârstă de 2 ani.

Cei doi inculpaţi au solicitat şi revocarea controlului judiciar. Procurorul DNA a cerut însă menţinerea deciziei Tribunalului Constanţa. Instanţa a rămas în pronunţare.

Înainte de şedinţa de judecată, Mircea Băsescu a spus că vrea să se facă dreptate.

„Totdeauna am avut speranţe. Orice decizie a instantelor este normala, nu pot sa o contest sau o voi contesta, dar pe căile legale, normale„, a spus fratele fostului preşedinte.

Întrebat  ce decizie crede că va lua instanţa şi ce şi-ar dori, Băsescu a spus: „Eu mi-aş dori să se arate dreptatea, să fiu liber, să-mi vad de treburile mele.”

CITEŞTE ŞI Mircea Băsescu scapă de arest la domiciliu

Tribunalul Constanţa a decis, săptămâna trecută, că Mircea Băsescu poate fi judecat sub control judiciar în dosarul privind banii pe care i-ar fi primit de la familia lui Sandu Anghel, hotărârea nefiind definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au cerut, la termenul de miercuri de la Tribunalul Constanţa din dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.

În 9 ianuarie 2015, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au solicitat la Tribunalul Constanţa revocarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

În 14 ianuarie, Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest la domiciliu, dar i-a permis să meargă la lucru două zile săptămânal. Procurorii au contestat decizia, însă două zile mai târziu Curtea de Apel Constanţa a respins contestaţia procurorilor DNA.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'