Mircea Dinescu vrea să vândă puloverul cu care a fost la Revoluţie

Poetul Mircea Dinescu a anunţat că intenţionează să vândă puloverul cu care a fost la Revoluţia din 1989, precizând în glumă că doreşte ca, în vremea capitalismului, să câştige şi el ceva.
Filip Stan
20 dec. 2021, 07:02
Mircea Dinescu vrea să vândă puloverul cu care a fost la Revoluţie

Mircea Dinescu a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă mai are puloverul pe care l-a purtat la Revoluţie.

“Îl am pe undeva şi aş vrea să îl scot la licitaţie. În vremea capitalismului să câştig şi eu măcar ceva, că mulţi tâmpiţi îşi închipuie pe internet, ”Dinescu, la Revoluţie ţi-ai luat.”..Eu am vrut să nu fiu umilit de această lume în care am intrat şi nu  am crezut vreodată că o să trăiesc în capitalism. Eu am crezut că vine tovarăşul Iliescu şi face un comunism cu faţă umană. A făcut un capitalism cu faţă inumană”, a declarat Mircea Dinescu.

Mircea Dinescu, savuros despre cuplul Ceauşescu: „Nea Nicu avea farmecul lui, scria versuri, a fost coleg cu mine. Elena, o ciumăfaie rea şi proastă, galbenă şi urâtă
Poetul Mircea Dinescu nu crede că Ion Iliescu a conspirat în 1989 pentru îndepărtarea lui Nicolae Ceauşescu şi a precizat că nu l-a cunoscut pe cel care avea să devină preşedinte al României, înainte de Revoluţie. Dinescu este convins că dacă Iliescu nu ar fi apărut în timpul Revoluţie, el şi alţi participanţi ar fi fost împuşcaţi de oamenii care îi fuseseră fideli lui Nicolae Ceauşescu.

Mircea Dinescu a fost invitat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV. El a fost întrebat acă l-a cunoscut pe Ion Iliescu înainte de Revoluţia din 1989.  “Foarte multă lume, acum, tot felul de imbecili, şi pe internet, ”Dinescule, cu Iliescu ai pus la cale”. Eu nu l-am cunoscut pe Ion Iliescu înainte de 89. Ştii de unde ştiam de el? De la Europa Liberă. Ascultam Europa Liberă în fiecare seară.  La Europa Liberă se spunea că o să vină în România în locul lui Ceauşescu un activist de partid mai luminat, care a fost coleg cu Gorbaciov, ceea ce nu era adevărat, nu a fost Iliescu coleg cu Gorbaciov”, a afirmat Dinescu.
El crede că Ion Iliescu nu a conspirat împotriva lui Ceauşescu. “Ideea că Ion Iliescu şi cu alţi oameni au conspirat este o prostie. Ceauşescu nu admitea nicio disidenţă în cadrul partidului. A fost un tip care a mârăit, mureai pur şi simplu. Iliescu nu era un om foarte curajos, bine, nu voia să moară, că se murea dacă erai în zona aia. Şi a stat pitulat la Editura Tehnică până în 89. El a apărut în 89, pe 22 decembrie, după ce am apărut noi la televizor, după o oră”, a explicat Mircea Dinescu.

Mircea Dinescu surprinde cu o nouă declaraţie explozivă: N-am vrut certificat de revoluţionar, e o plastografie ordinară. Degeaba se joacă Liiceanu cu ghemul evenimentelor!

El a precizat că nu l-a cunoscut pe Ion Iliescu nici pe data de 22 decembrie. “Eu nu l-am cunoscut pe Iliescu nici pe 22 decembrie deşi mulţi imbecili pe internet sau pe Facebook spun, ”Bă, cu Iliescu ai complotat, comunistule!”. Pe 22 decembrie, după ce am apărut la televizor, ne-am trezit după o oră că ne spun unii: ”Domnilor, dăm şi de la studioul nu ştiu care, 5, unde era tovarăşul Ion Iliescu”. Pe 22 decembrie eu nu l-am văzut pe Ion Iliescu. (…) Cred că dacă nu apărea Iliescu, pe noi ne împuşcau”, a explicat poetul participant la Revoluţie.

Dinescu consideră că au fost mulţi care pe 22 decembrie l-au regretat pe Ceauşescu.  “Să nu ne închipuim că Ceauşescu nu a fost iubit chiar de nimeni. Într-o populaţie de 22 de milioane în ‘89, în care 18 milioane trăia mediocru, unii nu atât de rău pe cât trăiesc astăzi, era o categorie de 1 milion de oameni care avea tot soiul de privilegii, gospodăriile de partid care funcţionau, lefuri foarte mari şi o duceau bine. Chiar să ne închipuim că nimeni nu l-a regretat pe 22 decembrie? În clipa când am apărut eu cu sărmanul actor, fie-i ţărâna uşoară, zic sărmanul pentru că el a avut această idee nefericită, Caramitru, să facă un mic scenariu, el, săracul, mai târziu a devenit şi regizor…”, a povestit Dinescu.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
”Amazonul Europei”, destinația din România, pe placul jurnaliștilor internaționali. Turiștii sunt fascinați
Capital.ro
REGULI obligatorii în caz de vreme rea. Foarte puțini știu ce ESTE INTERZIS
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Cel mai iubit produs de la Lidl se vinde acum cu câțiva lei! Dispare imediat de la raft!
Adevarul
Rușii au lansat o ofensivă amenințătoare în est, unde ar putea cuceri o porțiune semnificativă de teritoriu
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Codul Rutier. Poliția are tot mai multă putere împotriva șoferilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Doar șoferii cu permis de conducere CATEGORIA B au dreptul. Sunt obligați să depună un nou DOSAR
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Alegeri legislative în Franța: Alianța de stânga în frunte, fără majoritate absolută
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!