Mircea Geoană anunţă NOI MAJORITĂŢI în Parlament: Practic, am CÂŞTIGAT Preşedinţia României

Senatorul Mircea Geoană a declarat, joi, că în maximum o săptămână se va forma o nouă majoritate în Senat, după care, "într-un efect de mimetism politic", același lucru se va întâmpla și la Camera Deputaților. Geoană a explicat că este prematur să se discute despre funcţii şi a arătat că el nu are "ambiţii personale", după ce "practic", a câştigat Preşedinţia României. 
Ionela Marcu
12 feb. 2015, 11:01
Mircea Geoană anunţă NOI MAJORITĂŢI în Parlament: Practic, am CÂŞTIGAT Preşedinţia României

Senatorul Mircea Geoană a precizat sunt reunite condiţiile pentru o schimbare de majoritate la Senat, care se va concretiza în câteva zile, maximum o săptămână, urmând ca ulterior să se producă o schimbare similară şi la Cameră, fapt ce va conduce şi la schimbarea Guvernului.

„Majoritatea în Senat este foarte fluidă și estimarea mea este că în cursul următoarelor zile, maxim o săptămână, vom avea concretizarea unei noi majorități în Senat și în Cameră, într-un efect de mimetism politic, se va produce același lucru. Oamenii sunt deja convinși că viitorul este pentru o construcție politică care să reprezinte stânga românească într-un parteneriat strategic cu dreapta românească.

De aceea, estimarea mea este că în următoarele zile sau săptămâni atât la Senat, într-o primă etapă, dar și la Camera Deputaților, într-o a doua etapă, vom asista la o schimbare de majoritate. Apelul meu către colegii mei din Senat și Cameră este să vină cu curaj alături de mine și de noi pentru că noi reprezentăm viitorul, iar actuala conducere a PSD reprezintă trecutul. Noi nu vrem să trimitem în opoziție social democrația românească, noi vrem să o păstrăm la guvernare într-un proiect de țară„, a spus Geoană la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI PNL va încerca DEBARCAREA lui Tăriceanu de la şefia Senatului. Anunţul Alinei Gorghiu

El a adăugat că, după schimbarea majorității parlamentare, senatorii și deputații Noului Proiect Social Democrat, pe care l-a inițiat împreună cu partenerii politici, trebuie să se pregătească pentru formarea unui nou Guvern.

Geoană a menționat că nu a avut discuții cu liberalii despre funcții și nume de politicieni care să ocupe funcții în Parlament sau în noul guvern și că el personal nu vrea să fie președintele Senatului.

„Am fost președintele Senatului, cred că am făcut o treabă decentă, mă concentrez pe această nouă construcție politică și pe un proiect de țară și pentru un proiect guvernamental pentru anii care vin. Este prematur să discutăm despre funcții. Nu am discutat nici măcar despre funcții și cine va ocupa pozițiile de la Camera Deputaților sau Senat. Nu am intrat în această etapă. Persoanele fizice sunt mai puțin importante și ele trebuie, inclusiv eu, să fim mult mai decente în a exprima ambiții personale.

Ambiția mea nu este una personală, nu am nimic de demonstrat. Practic, am câștigat președinția României, am slujit statul român în atât de multe ipostaze, deci ambiția mea este legată de proiectul de țară. Rolul pe care eu și colegii mei îl vom juca îl vom defini în momentul în care proiectul de țară este definit. În mod natural, noului PNL îi revin funcțiile din Parlament pentru că sunt grupul politic cel mai mare”, a arătat Geoană.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'