Mircea Geoană, primele declarații despre candidatura la președinția România: „Sunt ca pasărea Pheonix, când crezi că a murit, revine mai puternică”

Mircea Geoană a vorbit despre o posibilă candidatură la postul de președinte al României. Actualul secretar general adjunct susține că planurile lui nu cuprind un astfel de job.
Alina Costache
12 feb. 2024, 21:16
Mircea Geoană, primele declarații despre candidatura la președinția România: „Sunt ca pasărea Pheonix, când crezi că a murit, revine mai puternică”
Mircea Geoană, primele declarații despre candidatura la președinția România: „Sunt ca pasărea Pheonix, când crezi că a murit, revine mai puternică”

Mircea Geoană susține că are alete planuri, mult mai importante din punct de vedere personal, decât să candideze la alegerile prezidențiale.

Citește și: Sondaj INSCOP: Mircea Geoană, pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu şi de Diana Şoşoacă

Mircea Geoană, primele declarații despre candidatura la președinția România

Mircea Geoană a fost deseori întrebat dacă va candida la președinția României, fiind binecunoscută dorința lui de a ocupa ac eastă funcție acum ceva vreme. De 5 ani se află în vârful NATO și spune că nu se gândește, momentan, la altă funcție.

„Am la NATO de terminat un job important și sunt hotărât să îmi duc misiunea în condiții foarte bune, ca până acum. Se apropie un moment care pentru mine e un moment politic sentimental și foarte personal, summitul de la Washington. Este foarte important sa termin acest lucru, mai vedem, există opțiune politică, în viața privată, neguvernamentală. După un astfel de job nu duc lipsă de oferte, dar mă gândesc și la interesul meu și al familiei mele, mă gândesc și la interesul țării, mă preocupă ce se întâmplă în România, am slujit țara toată viața și dacă va fi o șansă s-o fac direct sau indirect o voi face Este o decizie personală și de grup, pentru mine cel mai important lucru este să nu amestecăm cele două subiecte. Summitul de la Washington este momentul culminant din cei 5 ani de NATO. Voi pleca într-un orizont relativ apropiat, trebuie să vedem ce român sau româncă va continua această tradiție frumoasă. Ar fi un exemplu bun și pentru UE, România sa fie reprezentată mai bine decât până astăzi”, a declarat, la Digi24, Mircea Geoană.

Întrebat ce părere are despre sondajele ce îl plasează în fruntea clasamentului în ceea ce privește preferințele românilor în materie de un posibil președinte, Geoană a răspuns că aceste rezultate sunt suma eforturilor sale de până acum în ceea ce privește reprezentarea României peste hotare.

„Ești măgulit că atâți români au încredere în ceea ce am făcut. E rezultatul unei cariere, unei vieți publice bogate. Am avut momente foarte grele, cred că a ajutat detoxul de la politica militantă, jobul de la NATO, dar lumea vede în mine un om perseverent, care nu se dă bătut, precum pasărea Phoenix, când crezi că a murit, găsește energie să meargă mai departe”, a fost răspunsul lui Geoană.

În ceea ce privește viitorul președinte al României, Geoană consideră că, pentru prima oară după mulți ani, românii vor alege mai inteligent.

„Această alegere e extraordinar de importatnă pentru viitorul României. Cred că după ce am avut președinți din diverse culori și familii politice, cred că pentru prima dată există un culoar clar pentru un președinte independent, să nu fie dependent de partide, asta vor oamenii. Au încercat și au văzut. E un coridor pentru o candidatură independentă. Anul acesta este pentru prima dată în 30 de ani când cred că românii ar fi dispuși să voteze altceva. Nu mă bate gândul să candidez independent. Cred că vom avea în cursa prezidențială un candidat al unuia sau mai multor partide tradiționale și un candidat independent, unul al partidelor, altul al poporului. Azi ne îndreptăm către o confruntare care sper să fie corectă, democratică, fără interferențe din exterior. Aceasta alegere este extraordinar de importantă pentru viitorul României. Aș vrea ca măcar o dată să nu votăm răul cel mai mic”, a mai declarat Mircea Geoană.

Citește și: Mircea Geoană îl contrazice pe șeful Armatei, care a spus că România trebuie să se pregătească de război: „Obligația noastră este să evităm ca aceste scenarii să se întâmple”

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'