Mircea Geoană și-a făcut partid cu sabotorii. Politicienii controversați care îi susțin candidatura. Înregistrări-șoc – EXCLUSIV

Mircea Geoană și-a făcut partid cu sabotorii. Ancheta explozivă despre racolările făcute de prezidențiabilul Geoană a fost prezentată în exclusivitate în emisiunea lui Victor Ciutacu, "Punctul Culminant", de la România TV.
Filip Stan
21 oct. 2024, 22:58
Mircea Geoană și-a făcut partid cu sabotorii. Politicienii controversați care îi susțin candidatura. Înregistrări-șoc - EXCLUSIV

Partidele mari, PSD, PNL, AUR și USR, și-au stabilit, în mare parte, candidații. Politicienii nemulțumiți pentru că nu au obținut locuri eligibile caută alternative, iar traseistul Mircea Geoană apare ca o opțiune atractivă pentru aceștia. În Moldova, strategia lui Geoană este de a atrage politicieni locali cu experiență, dar și cu potențiale conflicte de interese și loialități politice divizate. Mișcarea “România Renaște” este platforma de susținere a candidaturii lui Mircea Geoană la președinție.

La Iași, platforma lui Mircea Geoană atrage atenția prin prezența unor politicieni controversați din PSD și PNL. Gabriel Harabagiu, fostul viceprimar PSD al Iașiului în perioada 2016-2020, a fost trimis în judecată de DNA în mai multe dosare cu afaceri imobiliare, inclusiv în celebrul dosar imobiliar „Flux” pentru fapte de corupție și asimilate, în care este anchetat și primarul Mihai Chirica. Harabagiu este acuzat de ANI de conflict de interese. Acesta neagă implicarea în campania lui Mircea Geoană.

Citește și Stenograme explozive! Marian Vanghelie se laudă că îl face președinte pe Mircea Geoană: „Îl știu cum știu chiloții de pe mine”

Cătălin Bulgariu, membru PSD si fost director al Aeroportului Iași a fost acuzat de incompatibilitate de ANI în 2019. A ocupat 4 posturi în Consilii de Administrație, deși legea permitea maximum trei. Bulgariu distribuie în mod activ materialele de campanie ale lui Geoană pe rețelele de socializare.

Cătălin Turliuc, cercetător și istoric, fost consilier local și candidat PNL la europarlamentare în 2009, a fost primul dintre cei trei care s-au alăturat mișcării lui Geoană. Prezența acestuia la filiala ieșeană a grupării a fost confirmată de mai mulți membri. În plus, Turliuc a apreciat, pe Facebook, postările publicate de pagina oficială „România Renaște”. De asemenea, a făcut parte din grupul restrâns al persoanelor prezente pe scenă la cel puțin una dintre manifestările bifate de Geoană la Iași în perioada de dinainte de a-și anunța candidatura.

Răzvan Barabaș are afaceri în agricultură și s-a alăturat mișcării pe filiera lui Ovidiu Portariuc, fost primar PSD de Botoșani, apropiat de Mircea Geoană. Filiala ieșeană este coordonată de inginerul horticol Dan Grosu. Acesta a confirmat prezența a tripletei Turliuc – Bulgariu – Harabagiu.

Controverse și Traseism Politic sunt și la Neamț. Alin Antochi, fostul europarlamentar PSD si secretar de stat la justiție a colaborat instituțional cu Geoană în trecut. Au apărut zvonuri în presa locală despre posibila sa implicare în calitate de coordonator județean al campaniei lui Mircea Geoană. Antochi a negat implicarea directă, având în vedere faptul că Geoană nu este candidatul PSD. El a confirmat că a discutat, dar sustine că discuția s-ar fi încheiat.

Andrei Carabelea, Primarul municipiului Piatra Neamț, îndepărtat de la conducerea filialei municipale a PNL, a declarat public că este interesat de o candidatură în calitate de “independent” la alegerile parlamentare. A avut o serie de intâlniri luna trecută cu susținători din PNL și alte partide care sugerează o decizie iminentă în sensul susținerii miscarii “independentului” Mircea Geoană.

Citește și Noi STENOGRAME care demonstrează că Geoană a rămas „garantat Vanghelie”: „Asta e Geonică-al nostru, un fricos. E bolnav de bani, e mincinos…” AUDIO

Ultimul nume vehiculat pe surse este cel al lui Ioan Chelaru, un cunoscut avocat și fost senator PSD de Neamț, apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu, la rândul său apropiat de Mircea Geoană. Poate că atragerea, mai mult sau mai puțin asumată, a unor personaje politice controversate, explică modul în care Mircea Geoană a obținut într-un timp foarte scurt peste 200.000 de semnături pentru candidatura sa la prezidențiale. Concret, pe data de 13 septembrie, fix când a început racolarea oamenilor politici prezentați în material, susținătorii Mișcării „România Renaște!” anunțau oficial că „au strâns, în trei zile, aproximativ 50.000 de semnături de susținere a lui Mircea Geoană”.

Stenograme explozive. Marian Vanghelie îl vrea președinte pe Mircea Geoană

La sfârșitul lunii septembrie au avut loc celebrele discuții dintre Marian Vanghelie, Radu Cristescu și alte persoane, discuții care au apărut acum o săptămână în spațiul public și în cadrul cărora Marian Vanghelie se laudă că a cumpărat semnături pentru candidatura lui Mircea Geoană.

Marian Vanghelie: Avem nevoie de Androneasca.

R.CRISTESCU: Clar, evident, nu contest.

M.VANGHELIE: Vreau să spun că și Geoană e (?) pe facultate. S-au dus ăștia, Apostolache, când au fost ăia zece parlamentari.

R.CRISTESCU: Altă prostie.

M.VANGHELIE: S-au dus ăia acolo. Acuma, se mai știe ce au făcut ei?

C.RĂDULESCU: Dar cu ce ne ajută?

R.CRISTESCU: Are nume.

M.VANGHELIE: Imagine.

C.RĂDULESCU: Stai, cu ce ne ajută ea, cu ce?

M.VANGHELIE: Aduce și niște retorici de profesor universitar.

C.RĂDULESCU: Aduce?!

M.VANGHELIE: Aduce, aduce. A vorbit cu Cristi pe telefon, a vorbit cu Geoană pe telefon. Baba e bună!

C.RĂDULESCU: Dar să o văd la televizor că iese să spună: ”Îl susțin pe Mircea…împotriva PSD”. Că nu zice niciodată.

M.VANGHELIE: Iese baba. Tu știi cum e cu astea.

R.CRISTESCU: Dar la PSDI cine e președinte?

M.VANGHELIE: Eu sunt președinte. Baba e președinte de Consiliu Național

*

M.VANGHELIE: PSDI partidul… Dar noi, partidul, independent Geoană: „Noi îl susținem pe Mircea Geoană candidat.”

R.CRISTESCU: Am înțeles.

M.VANGHELIE: Păi dacă sunt toți colegii lui, cum să nu-l susțină?

R.CRISTESCU: Și atunci Diaconescu până pe 4 se retrage și spune: „Domnule, eu mă retrag.”

*

M.VANGHELIE: Și-i dau și lui Mircea ce vrea. Că lui Mircea îi e frică se lipească puternic de mine cu ceasurile. El s-a dus cu ele, eu n-am făcut nimic. Dar mi-a trecut supărarea pe el. Că eu, și dacă rămân supărat: pe cine are el? Pe cine băga? Eu îi știu toate defectele, și lui, și nevestei, și soacră—sii. Ale tuturor. Din șase face două. Cu cine faci? Cu Ciolacu ce faci?

*

M.VANGHELIE: Geoană este fricos. Baba tot așa mi-a zis, să stabilesc eu.

*

M. VANGHELIE: Omule, nu-l știe nici dracul pe Geoană, știu ce are în c*r

M. VANGHELIE: Dacă nu era problema cu ceasurile, ca să vorbim direct.

RC: Lua-le-ar naiba de ceasuri!

M. VANGHELIE: El le-a dus, că eu nu am scris nimic, că el știe acum. I le-a dat înapoi. Eu propuneam încă două persoane lângă mine și luam 20% din PSD cu Geoană. Și acum nu vreau să se întâmple, doamne ferește, și sunt 300 de la Externe

*

M. VANGHELIE: Păi el așa îi spun americanii. Noi nu scoatem, mai spun ceva, eu cum îi spui Geoană, cum știu chiloții după mine.

*

M. VANGHELIE: Am dat 300 de mii numai pe semnături, dacă vrei să știi așa.

La câteva zile după aceată discuție înregistrată, pe data de 3 octombrie, Mircea Geoana și-a depus candidatura. Cu alte cuvinte, fie echipa „independentului” Mircea Geoană a adunat restul de peste 150.000 de semnături în mai puțin de două săptămâni, fie ceea ce a spus Marian Vanghelie pe înregistrare despre cumpărarea de semnături pentru Geoană este real.

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?