Mircea Miclea, despre vacanţa de o lună pentru elevi. „E ilogic să închizi peste tot. E aberant”

Profesorul Mircea Miclea susţine că vacanţa de o lună, măsura anunţată de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, este o soluţie greşită. Fost ministru al Educaţiei, Miclea consideră că autorităţile ar fi putut lua această decizie în zonele cu o rată de infectare foarte mare, precum este Bucureştiul, şi că "ar trebui prelungită școala acum și început mai devreme în septembrie".
Razvan Mihalascu
27 mart. 2021, 08:53
Mircea Miclea, despre vacanţa de o lună pentru elevi.

Mircea Miclea, care a fost ministru al Educaţiei în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a criticat decizia adoptată de Sorin Cîmpeanu care a anunţat o o vacanță de o lună, fără nici o zi de cursuri online, pentru elevii din clasele pregătitoare – a VII-a, clasele a IX-a – a XI-a și pentru copiii de grădiniță. Astfel, preşcolarii şi elevii din clasele care nu susţin examene vor avea vacanţă în perioada 2 aprilie – 4 mai.

„Bănuiesc că inițial s-au gândit doar la București, pentru că are o rată de infectare foarte mare și ca să nu îl închidă atunci au venit cu soluția asta de vacanță de o lună. Dar cum explici elevilor din sate și sătuce că trebuie să stea o lună în vacanță? În baza a ce? E ilogic să închizi peste tot. E aberant“, a declarat Mircea Miclea, conform Radio Europa Liberă.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu face anunţul momentului: „Examenele naţionale se vor desfăşura cu prezenţă fizică, chiar şi în localităţile carantinate”

De profesie psiholog, profesorul Mircea Miclea a vorbit despre ce soluţii ar putea fi aplicate în folosul elevilor pentru a fi recuperată materia.

„O soluție era să învețe online toți elevii în perioada dintre vacanțele de Paștele Catolic și cel Ortodox și în același timp să se prelungească acest an școlar. Ideea de a prelungi pentru restul claselor, nu pentru clasele care dau examene, era o idee foarte bună și era o modalitate de a recupera din ce s-a pierdut”, a precizat Miclea, conform sursei citate.

“Ar trebui prelungită perioada acum și început mai devreme în septembrie”, a adăugat fostul ministru al Educației.

Citeşte şi: Mircea Miclea, un nou atac la Iohannis: România educată e un eșec total

Pe 23 martie, ziua în care Bucureştiul a depăşit incidenţa cazurilor de COVID-19 de 6 la mie, Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcoala se va închide în toată ţara în perioada 2 aprilie – 4 mai.

Rugat, în urmă cu câteva luni să comenteze afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis care a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Cotroceni că în mediile de specialitate se vorbeşte despre a preveni „generaţia pandemiei”, Mircea Miclea a declarat pentru Romaniatv.net:

„Preşedintele e un tâmpit. E un dobitoc! Ce să mai vorbesc. Vai de viaţa lui! A stat cinci ani de zile … Să lăsăm deoparte această temă … Ce voiam să zic: Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi ca să spui gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Înseamnă că ce stat eşti tu? Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”, a afirmat Mircea Miclea.

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...