„Nu am făcut trafic de influenţă. Am încredere că lucrurile se vor termina aşa cum trebuie. (…) La un moment dat se va face lumină şi veţi vedea că totul este ridicol”, a declarat Mircea Roşca, citat de Agerpres.
Acesta a arătat că a fost chemat la DNA pentru „o situaţie de acum patru ani”, însă nu a dorit să intre în detalii, arătând că instituţiile statului îşi vor face treaba.
„O situaţie de acum patru ani dată de un delicvent care are probleme penale de pe vremea când eram un simplu consilier local. (…) Nu aş vrea să intru în detalii din respect pentru instituţia din care am ieşit acum. Nu vreau să dezvolt pentru că e atât de veche situaţia în care pe mine m-a uimit, m-a surprins şi nu vreau să dezvolt”, a mai spus Mircea Roşca.
Avocatul acestuia a afirmat la ieşirea de la DNA că nu crede că procurorii vor declanşa demersurile pentru solicitarea arestării preventive a deputatului.
„Cred cu mare certitudine că nu se va proceda la asemenea măsuri”, a declarat avocatul lui Roşca răspunzând unei întrebări.
La sediul DNA Ploieşti a fost audiat timp de câteva ore şi preşedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac cercetări într-un dosar de trafic de influență în care sunt vizaţi vicepreşedintele PNL Mircea Roşca și Gabriel Popescu, președinte PNL Azuga. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii ar fi constatat că Mircea Roșca, în calitate de vicepreședinte PNL Prahova, în 2011, ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra președintelui din acea perioadă PNL Azuga, Gabriel Popescu, și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localității, informează Agerpres.
Sursele citate au menționat că 5.000 euro ar fi primit efectiv Roșca — prin intermediul lui Gabriel Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean.
De asemenea, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost dată în 2011 secretarului primăriei Azuga — Diana Dumbrava, care era și președinte al comisiilor de licitație publică deschisă cu strigare pentru vânzarea a două suprafețe de teren, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu și care vizau desfășurarea propriu-zisă a procedurii de achiziție și desemnarea câștigătoare a aceleiași firme din Comarnic.
DNA verifică și faptul că reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în calitate de autoritate contractantă, în perioada decembrie 2012 — iulie 2013, au încheiat cu o firma din Comarnic, în calitate de furnizor, 5 contracte de achiziții produse alimentare necesare blocului alimentar al spitalului (carne de pasăre, legume în conservă și/sau la cutie, orez, zahăr, etc.) prin negociere directă, fără anunț de participare, motivându-se situația de extremă urgență survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute, fără ca, în realitate, să existe o astfel de situație, valoarea fiind de peste 441.000 lei.
Sursele subliniază că aceste contracte ar fi fost încheiate la intervenția lui Roșca, deoarece firma beneficiară era a vărului său, Adrian Rotila.