Roşca este cercetat pentru trafic de influenţă.
Votul a fost secret cu bile iar deputaţii PSD, PNL şi PDL au anunţat că votează cu bilele la vedere.
Mircea Roşca a cerut marţi plenului Camerei Deputaţilor să-i ridice imunitatea, susţinând că este nevinovat şi „o victimă a contextului politic”.
„Rămân consecvent şi nu m-a obligat nimeni şi nu mi-a cerut-o nimeni, fac politică de 16 ani în PNL şi nu o să permit niciodată nimănui să-mi dea vreodată un ordin şi să-mi spună ce să fac cu judecata mea şi cu decizia mea. Este o decizie personală şi o menţin în continuare. (…) Cer Camerei Deputaţilor să mi se ridice imunitatea, sunt total nevinovat, este o dramă ce mi se întâmplă şi din păcate sunt o victimă a contextului politic”, a declarat Roşca în plen.
El a afirmat că este „în stare de şoc” şi că nu există nicio probă care să-l incrimineze în dosarul în care este cercetat.
„Nu mă voi ascunde niciodată în spatele unei funcţii şi nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiţie. Nu mă ascund în spatele imunităţii parlamentare, însă în două ore cât am putut să citesc dosarul, deşi ceilalţi colegi deputaţi au avut săptămâni întregi la dispoziţie, am constatat că oricare dintre noi poate fi la mâna unor delincvenţi ce regizează conversaţii în vederea obţinerii de consecinţe juridice. Mă declar pro votului ridicării imunităţii, dar el trebuie să justifice interesul ţării, al legii, al cetăţenilor, nu pentru a da satisfacţie unor infractori certaţi cu moralitatea”, a spus Mircea Roşca.
Potrivit liberalului, deputaţii trebuie să fie un exemplu de legalitate şi transparenţă iar Parlamentul trebuie credibilizat prin votul responsabil al aleşilor în raport cu legea, nu în funcţie de contextul politic existent.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, marţi, cererile Justiţiei privind percheziţia, reţinerea şi arestarea formulate în cazul deputatului PNL Mircea Roşca. Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat că votul împotrivă ridicării imunităţii deputatului PNL Mircea Roşca a fost unul dorit de majoritatea parlamentară, pentru că PSD are 16 membri în comisie, iar PNL doar şase.
Potrivit procedurii, în acest caz, decizia finală aparţine plenului Camerei.
Deputatul PNL Mircea Roşca, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, cerea Parlamentului, într-un comunicat difuzat joia trecută, ‘urgentarea’ procedurilor în vederea ridicării imunităţii sale parlamentare, în contextul în care procurorii au cerut aviz pentru arestarea preventivă a acestuia.