Mircea Sandu nu vede nicio legătură între situaţia sa şi cea a fostului director FRF Florin Prunea, suspendat din cauza problemelor cu procurorii anticorupţie.
Întrebat dacă se va autosuspenda, Mircea Sandu a răspuns: „Nu, atunci au fost acte de corupţie”.
Sandu a explicat că decizia dezafilierii Universităţii Craiova a fost luată în conformitate cu legislaţia FIFA, adoptată şi de FRF: „Avem o legislaţie sportivă adoptată în spiritul şi litera statutului FIFA. Suntem afiliaţi la FIFA şi UEFA, iar anul trecut am primit un statut-cadru pe care trebuie să-l respectăm, drept dovadă l-am pus în discuţie Adunării Genrale. A fost votat, urmează ca în viitorul apropiat instanţa să se pronunţe. S-a pronunţat în primă instanţă, a fost atacată în Apel şi probabil în 2-3 săptămâni se va pronunţa şi apelul. Deci nu se pune problema să nu respectăm legislaţia românească acolo unde este cazul”.
Avocatul Cristian Ene, care îl reprezintă pe Sandu în acest dosar , a declarat că acuzaţia de abuz în serviciu a intrat în atenţia DNA după ce Adrian Mititelu a declarat că paguba adusă clubului craiovean este mai mare de un milion de euro.
Tot luni a fost prezent la sediul DNA şi preşedintele Oţelului, Marius Stan.
În dosarul excluderii Universităţii Craiova au fost puse sub învinuire Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sunt învinuiţi preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi alţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru şi riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi 15 ani de închisoare.