Cazul lui Mădălin Păduran, tânărul de 23 de ani din Olt care a murit în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale, a șocat o țară întreagă, inclusiv pe Mirela Vaida, care a discutat întâmplarea în cadrul emisiunii sale „Acces Direct”.
Tânărul de 23 de ani se iubea de mai mult timp cu o tânără, Narcisa Modrîngă, în vârstă de 16 ani. Într-o zi, un telefon l-a făcut pe Mădălin să înnebunească și să pornească în urmărirea furibundă a unui alt tânăr cu care s-a presupus că Narcisa îl înșela. În urmărirea nebună, Mădălin a pierdut controlul volanului și a intrat într-un copac, inpactul fiind fatal.
Mirela Vaida a tratat subiectul în cadrul emisiunii „Acces Direct” unde a vorbit despre tânăra generație folosindu-se de acest exemplu tragic.
„Înțelegem că s-au vândut niște pogoane de pământ. Asta este o chestiune care pe mine mă sensibilizează foarte tare, pe care bunicii și străbunicii le-au muncit cu mâinile lor. Le-au lăsat moștenire, după ce s-au bătut cu frații și surorile la succesiunea ca să aibă pogonul lui de pământ. Și acum vine această generație și vinde pământul, poate unor români, poate unor cetățeni străini, ca să ne luăm niște BMW-uri, ca să plimbăm niște gagici de 14 ani prin sat, ca să ne dăm un pic mari. Eu aici nu vorbesc de Mădălin, ci de un exemplu de generație care are alte valori și care vinde toată munca și agoniseala unor părințu, singura lor avere, pentru a-și lua mașini. Și ce facem cu aceste mașini? Băgăm 250 km/oră și Doamne ferește sfârșim într-un copac! Uitați-vă un pic cum poate fi viața asta de perfidă!”, a afirmat vedeta în cadrul emisiunii.
Vânzarea terenurilor moștenite pentru cumpărarea de mașini scumpe a devenit deja un fenomen în România, mai ales în unele comunități, unde tinerii preferă plăcerile pe termen scurt și un nivel de confort ridicat imediat, fără să se gândească la urmările pe termen lung, ce îi pot afecta atât pe ei, cât și pe membri comunității din care fac parte.
Prin vânzarea parcelelor de pământ, tinerii nu doar că pierd legăturile cu rădăcinile lor familiale, dar și potențialul economic și de dezvoltare al comunității scade, dat fiind faptul că parcelele de pământ pot deveni rapid o sursă de venit sustenabilă și stabilă în timp.