Singura problema pe care ti-o poate face apa minerala este ca te baloneaza.Exista un mit potrivit caruia apa minerala afecteaza smaltul de pe dinti. Nimic mai fals. Desi apa minerala contine dioxid de carbon – care poate ridica aciditatea in stomac- nu te ingrijora ca ti-ar putea eroda smaltul de pe dinti. De fapt, ar trebui sa bei litri intregi de apa minerala zilnic ca sa iti afecteze smaltul. Sucurile carbogazoase sunt cele care afecteaza grav smaltul din cauza acidului fosforic pe care il contin. Acesta dizolva calciul din smalt si slabeste rezistenta dintelui.
Un alt mit spune ca apa minerala poate scoate calciul din oase si astfel duce la instalarea osteoporozei. Nici un studiu nu a demonstrat insa acest lucru. Medicii spun ca, de fapt, s-a demonstrat ca apa minerala fixeaza calciul in oase.
Atentie insa la apa minerala cu arome. Cele mai multe contin zahar si indulcitori artificiali care nu fac altceva decat sa vina la pachet cu multe calorii.Mai sunt de altfel si anumite produse care contin cantitati mai mari de sodiu care automat cresc presiunea arteriala. Atentie la toate acestea.
APA MINERALĂ poate să agraveze anumite BOLI
Trebuie sa stii ca apa minerala contine o multime de alte minerale benefice intr-o cura de slabire, printre care potasiu si magneziu. De asemenea, bicarbonatul de sodiu combate hiperaciditatea gastrica si mentine nivelul pH-ului la nivelul sistemului digestiv in limite normale.
Fiecare celula din corp are nevoie de hidratare, de aceea este bine sa consumam in fiecare zi cel putin un litru de apa, daca nu doi, asa cum ne indeamna anunturile de la televizor. Apa ne curata organismul de reziduuri si ne mentine sanatosi. Cantitatea necesara de apa depinde de cat de activi suntem sau de anotimp, daca facem sport consumam mai multa apa, iar daca este vara, de asemenea, bem mai multa apa pentru a ne hidrata.