Universitatea Emory din Atlanta, Statele Unite ale Americii, a realizat un studiu in care au fost analizate mariajele a 3.000 de cupluri. Echipa de cercetatori a avut un singur scop: sa demonstreze legatura dintre costurile inelului de logodna si durata mariajului unui cuplu. Iar la finalul cercetarii, concluzia a fost una singura. In cazul casatoriilor, principiul „Cu cat mai putin, cu atat mai bine” se aplica in totalitate.
Si asta datorita faptului ca rezultatele arata ca un inel de logodna care l-a costat sub 2.000 de dolari pe pretendent ii asigura acestuia un risc de divort scazut, in comparatie cu un barbat care ar cheltui peste aceasta suma pe bijuterie.
Tot studiul arata ca o ceremonie fastuoasa, care de cele mai multe ori depaseste suma de 20.000 de dolari, are toate sansele sa se termine cu o separare a cuplului de aproximativ trei ori mai repede decat in cazul unei nunti modeste.
La baza studiului se afla motivul psihologic, si anume faptul ca stresul referitor la aspectul financiar al unui astfel de eveniment poate infleunta, intr-un mod negativ, viata de cuplu.
In ciuda acestui fapt, industria de profil vinde imaginea scumpa a unei nunti de vis, aceasta fiind cea mai potrivita modalitate de a incepe un drum in doi cat mai prosper. Numai in anul 2013, costurile medii ale unui astfel de eveniment s-au ridicat in Statele Unite ale Americii la 30.000 de dolari.