MITA primită de Aristotel Căncescu, reţinut pentru corupţie: UN TEREN DE TENIS în curtea casei

Aristotel Căncescu, şeful CJ Braşov, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore. Procurorii DNA susţin că SC Ramb Sistem SRL, firma căreia Căncescu i-ar fi atribuit două contracte şi i-ar fi decontat abuziv sume de bani, i-a construit acestuia un teren de tenis la reşedinţa din localitatea Râşnov.
Iulian Tudor
07 oct. 2014, 10:19
MITA primită de Aristotel Căncescu, reţinut pentru corupţie: UN TEREN DE TENIS în curtea casei

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, şi Radu Ispas, administrator public CJ Braşov, au fost reţinut luni seară de procurorii DNA. Printre acuzaţiile reţinute în cazul lui Aristotel Căncescu se numără abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit documentelor de la dosar, în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, preşedintele CJ Braşov a fost desfăşurată ‘o activitate infracţională vastă’ în legătură cu gestionarea bugetului CJ Braşov şi în special cu activitatea de achiziţii publice, favorizând două firme de casă, de la care primea în schimb mită, scrie Agerpres.

Anchetatorii susţin că el s-a folosit de ajutorul altor suspecţi, dar în special de ajutorul lui Radu Ispas, în interes propriu şi al firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL.

ARISTOTEL CĂNCESCU, şeful CJ Braşov vizat de fapte de corupţie, are o AVERE fabuloasă

‘Aceste două firme deţineau cvasi-totalitatea contractelor derulate cu CJ Braşov, întrucât le erau acordate preferenţial prin încredinţare directă, ca urmare a dispoziţiei inculpatului Căncescu. (…) Infracţiunile de abuz în serviciu în dauna CJ Braşov comise în favoarea SC Ramb Sistem SRL, prin acordarea preferenţială a două contracte în 2007 şi 2008, firmă reprezentată de inculpatul Bîgiu Gabriel, au fost posibile prin abuzul în serviciu exercitat de către inculpatul Căncescu. Din probele administrate până în acest moment al cercetărilor a rezultat bănuiala rezonabilă că, în schimbul decontării abuzive a sumelor de bani în cuantum total de 664.180,54 lei către SC Ramb Sistem SRL, această societate ar fi realizat un teren de tenis la reşedinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov situată în localitatea Râşnov’, se arată în referatul DNA.

CJ Braşov şi SC Ramb Sistem au încheiat în perioada 2007 – 2008 contractele: ‘Reabilitare, amenajare refuncţionalizare Complex de agrement Tâmpa’, în valoare de peste 8 milioane lei, suplimentată prin act adiţional cu încă peste 5,5 milioane lei, pentru care ‘în realitate datorită acţiunii infracţionale abuzive a lui Căncescu’ s-a achitat din bugetul public al CJ Braşov suma de aproximativ 264.000 lei, ce reprezintă plată nejustificată; şi ‘Amenajare suprafeţe de joc – terenuri sportive la Liceul ‘Andrei Şaguna”, în valoare de peste 1,7 milioane lei, pentru care ‘în realitate datorită acţiunii infracţionale abuzive a lui Căncescu’ s-a achitat din bugetul public al CJ Braşov suma de peste 400.000 lei ce reprezintă plată nejustificată.

Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov, REŢINUT DE DNA

Pe de altă parte, procurorii susţin că Aristotel Căncescu a folosit un post local tv ca paravan pentru primirea mitei, dar şi ca spaţiu în care îşi negocia ”infracţional” contractele de achiziţii publice.

‘Probatoriul administrat până în acest moment al cercetărilor a relevat că inculpatul avea ca modalitate de încasare a mitei folosirea SC Canaris SRL (un TV local, şi sub formă de publicitate sau urări de sărbători încasa de la firme mită) ca paravan şi ca locaţie în care preşedintele CJ Braşov negocia ‘infracţional’ contracte care au determinat de-a lungul anilor plăţi nejustificate de către Consiliul Judeţean Braşov’, susţin procurorii.

Anchetatorii au reţinut că între Căncescu şi SC Ramb Sistem, SC Canaris – firmă deţinută de şeful CJ Braşov există o strânsă legătură infracţională asupra controlului plăţilor nelegale din bugetul public şi mascării situaţiei reale a lucrărilor efectuate şi care au fost decontate nelegal, precum şi asupra activităţii în curs de desfăşurare vizând atribuirea nelegală a contractului de achiziţii publice în favoarea respectivei societăţi.

DNA a mai constatat că, în scopul realizării acestor ”favoruri abuzive”, Aristotel Căncescu se folosea de persoane din instituţia pe care o conduce, de oameni cu funcţii importante în CJ, dar şi de ‘politicieni, care, la un semn al acestuia, s-au conformat fără rezerve pentru a-l sprijini în demersul infracţional şi care fac obiectul cercetărilor în prezenta cauză’.


Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!