Instanţa supremă a finalizat, luni, recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care Dumitru Dragomir, fiul şi şoferul acestuia şi Gino Iorgulescu au fost deferiţi justiţiei pentru fapte de corupţie, urmând să dea o decizie definitivă în acest dosar la 8 octombrie.
În ultimul cuvânt, Dragomir a arătat că şi-a dat seama că DNA „încearcă să-l cureţe” de foarte multă vreme. „Auzindu-l pe domnul procuror astăzi (luni – n.r.), mi-am dat seama de cât timp vor să mă cureţe şi nu pot. Eu cu Gino Iorgulescu am luptat pentru postul de preşedinte al LPF. Or eu vă spun că, dacă există doi oameni pe acest pământ care amândoi vor o funcţie şi după aceea rămân prieteni, eu mă împuşc. (…) Ori oi fi eu tâmpit, ori oi fi eu expirat, dar nu sunt prost. Domnul procuror nu a înţeles lucrurile de la Ligă”, a mai arătat Dragomir.
Şeful Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a precizat, la ieşirea din sala de judecată, că banii pentru terenul din această cauză, cât şi punerea LPF pe picioare, a făcut-o fie din bani proprii, fie din sponsorizări, însă nicidecum cu banii cluburilor de fotbal.
Apărarea celor patru inculpaţi a arătat, în faţa instanţei, că Florin Bădiţă, fostul şofer la Ligă al lui Dumitru Dragomir, a plătit o sumă mai mică pentru terenul pe care l-a achiziţionat, respectiv 60 de dolari metrul pătrat, pentru că a cumpărat partea de teren aflată în pantă, şi nu terenul drept, aşa cum a cumpărat LPF, care a plătit o sumă mai mare, respectiv 200 de dolari pentru un metru pătrat.
Concret, a arătat avocatul, Bădiţă a cumpărat un teren în care a investit o sumă considerabilă de bani pentru îndreptare şi pentru crearea posibilităţii de construire, în vreme ce LPF a achiziţionat secţiunea optimă de teren.
Totodată, a arătat avocatul, probele procurorilor nu susţin acuzaţiile aduse celor patru, motiv pentru care a cerut menţinerea definitivă a deciziilor de achitare date până în prezent de Tribunalul Bucureşti şi de Curtea de Apel Bucureşti.
Un alt apărător al celor patru a arătat instanţei că procurorii DNA s-au sesizat în acest dosar pentru infracţiune prescrisă la momentul sesizării din oficiu. „Aceste acuzaţii sunt nişte fantezii neprobate. Acest dosar a fost instrumentat total abuziv”, a mai arătat avocatul, în sala de judecată.