Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu: „Tâmpitule, nu te atingi de Steaua”

Mitică Dragomir a povestit cum a fost umilit de Zoe Ceauşescu. Fostul șef al LPF și-a amintit vremurile când activa în domeniul fotbalului. Înainte de Revoluție, echipa Steaua București era perla coroanei în dictatura comunistă, câștigase Cupa Campionilor Europeni.
Alina Costache
13 dec. 2021, 21:53
Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu:
Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu

Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu. Rivalitatea Steaua – Dinamo era sfântă în epocă, dar și echipe mici precum Victoria, al cărei președinte era.

Citeşte şi: Dumitru Dragomir, despre marea tragedie din viaţa sa. Cum a murit fiul său: „Noaptea, în somn, i-a venit să vomite… O nenorocire!”

Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu

Fostul preşedinte LPF a relatat cum a refuzat să trântească un meci pe care copiii dictatorului, Zoe și mai ales Valentin Ceaușescu, susținătorul din umbră al Stelei, nici nu concepeau să-l piardă.

Zoe era o mare doamnă. Jucam Victoria cu Steaua pe o zăpadă uite așa, pe stadionul Victoria. Mă cheamă Postelnicu (n.r. – Tudor Postelnicu, șeful Securității lui Ceaușescu) seara. Dacă vă atingeți de Steaua vă trimit pe graniță cu rușii.

Tâmpitule, nu te atingi de Steaua, pentru asta te-am angajat la Dinamo! Înainte de meci le spun jucătorilor că le dau primă. Era o tribună mică, Postelnicu și Nuță ascultau tot. Ai mei numai în garduri îi aruncau (n.r. – pe jucătorii de la Steaua). Le-am cam dat la picioare.

La pauză mă cheamă Zoe: Cum îți permiți? O cunoșteam de la Scornicești. I-am zis: „Distinso, m-a chemat Postelnicu aseară”, a relatat Mitică Dragomir, potrivit Evz.ro.

Ce banc i-a spus Mitică Dragomir lui Ceaușescu

Mitică Dragomir a fost unul dintre privilegiaţii care l-au cunoscut personal pe Nicolae Ceauşescu. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a povestit că, la un moment dat, Ceauşescu i-a cerut să-i spună un banc care să-l aibă ca protagonist. Reacţia Elenei Ceauşescu după ce a auzit bancul l-a îngheţat pe Mitică Dragomir, care a crezut că va fi linşat.

Avea un umor extraordinar. Era un om absolut deosebit, cald, iubitor de oameni. Mi-a spus atunci la masa aia: Să nu faceți prostii că vă desființez. I-am spus un banc. M-a întrebat dacă știu un banc cu Ceaușescu: Știu, tovarășe președinte! 

Uitați, pe o navă s-au întâlnit Hrușciov, Ceaușescu și Kennedy. Și s-au întrebat: care nație e cea mai curajoasă din lume?! Românul a zis a noastră, americanul la fel, rusul că a lor.

Și preşedinţii au spus: John, aruncă-te în ocean cu cuțitul ăsta și scoate 2, 3 rechini! S-a aruncat, a scos 2 rechini, dar fără o mână și fără un picior. Rusul catre Alioșa: ia un cuțitaș mai mic și scoate 3 rechini! S-a aruncat, a ieșit fără picioare, dar cu vreo 4-5 rechini. Nicolae Ceaușescu către Ion: Ioane, ne facem dracu de râs! Aruncă-te și tu, ia ce vrei: baionete, cuțite, puști, aruncă-te și scoate măcar un pește să nu ne facem de râs! E apa rece, bre, nu intru! Ce curajos!

Atunci am simțit că am greșit, că doamna Ceaușescu mi-a zis ceva ce nu am să uit niciodată: „Mă, să fii al morţii de nebun!” Mi-a fost frică, printre puținele dăți. Când am ajuns, i-am spus nevestei: gata, ne curăță! Și nu mi-a făcut nimic!”, a povestit fostul şef al LPF în emisiunea lui Denise Rifai.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'