Miting ANTI-BĂSESCU la Piaţa Universităţii. Fanii preşedintelui au venit şi ei la km 0 VIDEO

Aproape 400 de persoane au venit, joi seara, în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a participa la un miting contra preşedintelui Traian Băsescu. Protestatarii au cerut demisia şefului statului şi au scandat "Jos Băsescu!" şi "Suspendare!". Protestul de la Universitate, care nu este autorizat, s-a desfăşurat simultan cu mitingul anti-USL din Piaţa Revoluţiei. După încheierea acestuia, susţinători ai lui Băsescu au venit la Universitate, iar lucrurile au degenerat: câţiva manifestanţi s-au luat la bătaie. 
Romania TV
05 iul. 2012, 14:57
Miting ANTI-BĂSESCU la Piaţa Universităţii. Fanii preşedintelui au venit şi ei la km 0 VIDEO

UPDATE 22.45 În Piaţa Universităţii, pe trotuarul de la fântână, se mai află câteva zeci de tineri, care afişează mesaje contra tuturor partidelor şi scandează, printre altele, „Băsescu şi PDL să ne pupe-n USL”. Potrivit Mediafax, pe unul dintre bannerele afişate la protest este desenată o caracatiţă denumită PCR, pe ale cărei tentacule sunt scrise numele principalelor formaţiuni politice din România de azi. Câţiva dintre protestatari se declară şi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Tot la Universitate, dar în faţa Teatrului Naţional, se mai află aproximativ 100 de persoane, care cer demisia şefului statului. O parte a protestatarilor spun că sunt din rândul celor care au manifestat în Piaţa Universităţii, tot contra lui Băsescu, şi în ianuarie.

UPDATE 21.15 Opozanţii şi fanii lui Băsescu continuă să protesteze şi la această oră. Atât la Fântână, cât şi în faţa Teatrului Naţional, oamenii sunt divizaţi şi strigă lozinci anti şi pro-Băsescu.

UPDATE 20.20 Lumea s-a scindat în două tabere în Piaţa Universităţii, unde sunt atât omeni care sunt convinşi că Traian Băsescu trebuie să fie înlăturat de la şefia statului, cât şi persoane care nu cred în actuala coaliţie guvernamentală.

UPDATE 20.00 În Piaţa Universităţii a avut loc un incident între grupuri de manifestanţi pro şi anti-Băsescu, care au încins o bătaie lângă fântâna din faţa Facultăţii de Arhitectură. Jandarmii au intervenit la timp, iar lucrurile nu au degenerat.

UPDATE 19.00 Sute de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, scandând lozinci anti-Traian Băsescu. „Jos Băsescu”, „Hoţii” şi „Suspendare” au fost favoritele protestatarilor. Ei au afişat pancarte cu mesaje contra preşedintelui, printre care „Jos Băsescu!” şi „BĂ, SE redeschide dosarul Flota”. Mai mulţi protestatari au venit cu coli format A4 cu diferite mesaje printre care „De ziua mea vreau suspendarea” sau „Cine este cauza nu poate fi şi parte a soluţiei”, dar şi cu unele pe care este imprimat un colaj foto cu chipul şefului statului, alături de o pereche de cătuşe, şi mesajul „Demis, judecat, condamnat”. Unii protestatari au venit la Kilometrul Zero al Capitalei cu steaguri tricolore.

Protestatarii s-au întors în Piaţa Universităţii joi după-amiază. Atât pe esplanada Teatrului Naţional, cât şi pe cealaltă parte a străzii, la fântână, s-au adunat zeci de persoane.

Dacă zilele trecute, oamenii au ieşit în stradă în semn de dezaprobare faţă de toate mişcările făcute în ultimele zile de clasa politică, scandând atât împotriva preşedintelui, cât şi a actualei alianţe de guvernământ, USL, de această dată protestul este unul anti-Traian Băsescu.

La fântână majoritatea protestatarilor sunt pensionari, care înfruntă căldura greu de suportat şi scandează „Jos Băsescu!” şi „Suspendare!”.  Printre lozincile scandate au mai fost „Băsescu la puşcărie” şi „Demisia”.

„Ne-a ajuns cuţitul la os. Foarte mulţi l-au votat pe Băsescu, au avut încredere, dar ne-au minţit. Au fost nişte mincinoşi, cu toată liota lor”, spunea o protestatară, în timp ce o bătrână a adăugat că a fost prezentă şi la protestele din iarnă, după care a fost bolnavă două luni şi jumătate.

Un nou protest este anunţat şi în Piaţa Victoriei, unde încă de luni au ieşit în stradă oameni care cer demisia premierului Victor Ponta în urma acuzaţiilor de plagiat ce i-au fost aduse în legătură cu teza sa de doctorat.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!