„Am făcut o scrisoare oficială către FRF şi LPF în care am făcut o propunere vizavi de cum aş vrea eu să se stingă litigiul. Plata unui prejudiciu mult mai mic şi chiar eşalonat pe o perioadă de zece ani. Cei care, probabil, vor ignora această scrisoare să nu mai zică nimic apoi. A fost o sentinţă care a lăsat nesoluţionată latura civilă. Există o soluţie la fond dată cu prejudiciu, ei au scăpat de răspunderea penală, dar răspunderea civilă nu s-a tranşat. Mâine sau poimâine o să fac şi publică scrisoarea. Eu vreau să sting amiabil litigiul. Mingea e la ei (n.r. – la FRF şi LPF).
Dacă după şase ani de agonie vin şi le fac o propunere decentă… Probabil o să o ignore. Ieri am făcut o ofertă şi aştept să încheiem acest litigiu în termeni rezonabili. Acum nu mai vreau 250 de milioane, vreau o sumă mult mai mică. E o sumă rezonabilă şi pe zece ani. Nu e făcută din disperare, oferta mea, dar dacă nici acum nu înţeleg merg înainte cu inima deschisă„, a spus Mititelu la Digi Sport.
Citeşte şi Adrian Mititelu, consternat după verdictul justiţiei: O decizie mişelească şi nedreaptă
Adrian Mititelu a menţionat că şi-ar fi făcut o echipă până acum, dar nu a putut, având banii blocaţi. El a menţionat însă că va forma o echipă şi o va înscrie în liga a patra. „Nu am încotro, în spatele meu sunt foatre mult oameni care sunt pe baricade, am o responsabilitate pentru ei în primul rând. Au trecut şase ani, vor mai trece trei până când vom reveni în Liga I. Procesul continuă în civil, sunt optimist, odată cu finalizarea procesului pe care îl anticipez între doi şi trei ani vom reveni în Liga I. Cel puţin pentru liga a patra există buget să facem o echipă competitivă„, a explicat el.
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir au fost achitaţi, la 15 iunie, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu.
Şi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate în acest dosar. Instanţa de apel a menţinut sechestrul asigurator în cazul celor doi conducători şi a LPF, timp de 30 de zile, pentru situaţia în care statul sau/şi lichidatorul FC Universitatea vor deschide acţiune în civil.
De asemenea, instanţa a respins acţiunea ANAF. Decizia este definitivă.
În 13 iunie 2016, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi obligaţi să plătească fiecare 80.000 de lei amendă penală. Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au primit o amendă penală de câte 370.000 lei. Cei doi foşti conducători şi cele două instituţii au mai fost condamnate la plata în solidar a sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei către partea civilă, şi la 10.527.634 lei către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – ANAF.
În acest dosar, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie în iunie 2013, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF şi LPF sunt acuzate de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi sustragere de sub sechestru.
Atât cei condamnaţi, cât şi procurorii au făcut apel la decizia Tribunalului Bucureşti.