Iată cele mai comune mituri despre artrită, demolate de specialiştii de la Prevention.com.
Mitul #1: Există doar un singur tip de artrită şi se tratează cu suplimente alimentare
Există o percepţie că artrita este artrită, aşa cum mulţi spun că un cancer, e un cancer. Ei bine, nu este deloc aşa. Există mai multe tipuri de artrită, pornind de la gută, artrită cristalină şi până la atrită reumatoidă autoimună şi artrită virală. În total, numărul artritelor depăşeşte 100. Aşa că, înainte de a lua „după ureche” un tratament pentru artrită, ar fi mai bine să afli ce tip de boală te afectează pe tine. Mergi la medic, află de ce suferi şi abia apoi, tratează-te.
Sunt mulţi pacienţi care iau suplimente cu glucozamină, ştiind faptul că acest compus se găseşte în mod natural în artilajele articulaţiilor. Însă acest supliment nu reconstruieşte articulaţia. – dr. Mark Genovese, reumatolog şi profesor la Facultatea de Medicină Stanford.
Mitul #2: Nu pot face nimic pentru a trata boala
Este adevărat că artrita aduce cu ea schimbări majore în viaţă, în special în ceea ce priveşte ridicarea greutăţilor sau utilizarea corespunzătoare a mâinilor. Însă asta nu înseamnă că trebuie să depui armele. Sunt foarte multe lucruri pe care le poţi face. Începe cu scăderea în greutate, astfel încât să eliberezi de presiune articulaţiile.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO