Când cineva vrea să te facă să te simţi OK în legătură cu viaţa grea pe care o ai, o să-ţi spună, „Cel puţin eşti sănătos/oasă”. Dacă nici măcar sănătos/oasă nu eşti atunci o să-şi reamintească cât de uşor este acum să fii tratat/ă datorită medicinii moderne comparativ cu ce se întâmpla în urmă cu 50 de ani. Şi nu este nimic neadevărat în aceste cuvinte. Oricine s-a operat de curând poate fi recunoscător/oare că n-a fost anesteziat cu o duşcă de whiskey, cum s-ar fi întâmplat într-o epocă, de către doctorul pe care îl aşteptau colegii pentru a continua partida de poker întreruptă de tine.
Însă, adevărul este că nu toţi suntem doctori când este vorba despre afecţiunile moderne şi avem tendinţa să credem anumite mituri medicale. Multe dintre miturile medicale se bazează pe vechi poveşti de genul celei care susţine că masturbarea poate duce la orbire.
Spre exemplu, iată câteva mituri medicale pe care le-ai crezut reale:
Atacurile de cord sunt întotdeauna însoţite de durere
Ce ai auzit. Când un personaj dintr-un serial tv sau dintr-un film suferă un atac de cord (de obicei bărbaţii sunt cei se confruntă cu această problemă la tv), îşi duce mâna la inimă, după care cade din picioare şi moare. În show-urile mai realiste, şi-a putea duce mâna la umăr întrucât scriitorii au auzit că infarcturile cauzează dureri puternice care cuprind şi mâna.
Ideea principală care se desprinde este că atacurile de cord sunt dureroase. Unii le simt ca şi cum inima le-a luat foc sau ca şi cum ar fi fost împuşcaţi în piept.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.