Ion Iliescu a fost operat pe inimă la Fundeni. Medicii: Rezultat final foarte bun UPDATE

Ion Iliescu a fost internat, luni, la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu" din cauza unor probleme cardiace. Diagnosticul medicilor a fost pericardită hemoragică, iar fostul preşedinte Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost operat.

RomaniaTV.net
01 apr. 2019, 13:01
Ion Iliescu a fost operat pe inimă la Fundeni. Medicii: Rezultat final foarte bun UPDATE

UPDATE Ion Iliescu a fost supus luni unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun, informează Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”.

„În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. C.C. Iliescu’ cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun”, precizează reprezentanţii spitalului, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în prezent Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secţia ATI a institutului, este stabil şi „în afara unui pericol iminent”.

_______

UDATE Ion Iliescu a ieşit cu bine din operaţie, informează România TV. Fostul preşedinte se află la Terapie Intensiv.

Ion Iliescu are montate deja şase stenturi.

_______

UPDATE Ion Iliescu este supus unei operaţii luni seară, informează România TV, citând surse medicale.

El şi-a exprimat dorinţa să nu fie făcute publice informaţii privind starea sa de sănătate.

_______

Ion Iliescu s-a prezentat iniţial la Spitalul Elias pentru un control, ulterior fiind transferat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”. În prezent, fostul preşedinte al României este internat la secţia de Terapie Intensivă de la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, iar medicii l-au supus mai multor investigaţii, urmând să ia o decizie în privinţa operaţiei.

Fostul preşedinte Ion Iliescu era cunoscut cu probleme cardiovasculare. În 2005, fostul preşedinte a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru largirea a cinci vase de sânge, la Spitalul Elias. Mai exact, medicii i-au montat atunci cinci stenturi. Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat şi în 2018, la Spitalul Elias, din cauza unor probleme de tensiune. 

Tot la Spitalul Elias, dar 2012, Ion Iliescu a fost pentru un polip la colon. 

Ion Iliescu a deţinut funcţia de preşedinte al României pentru două mandate şi jumătate,între 1990-1992, 1992-1996 şi 2000-2004.