Mobilizare exemplară a comunității dintr-un orășel italian pentru ajutorarea unui român care ajunsese să doarmă pe străzi. Relu a ajuns în România: „Sunt emoționat. Generozitatea voastră îmi este suficientă”

Relu (45 de ani) a plecat în Italia ca să-și asigure lui și familiei sale un viitor mai bun. A muncit în San Benedetto dei Marsi, dar o serie de evenimente nefericite l-au determinat să doarmă pe străzi.
Irina Dumitrescu
16 ian. 2024, 10:34
Mobilizare exemplară a comunității dintr-un orășel italian pentru ajutorarea unui român care ajunsese să doarmă pe străzi. Relu a ajuns în România:

Un român care trăia pe străzi în Italia a fost ajutat de comunitatea locală să ajungă în România la familia lui. A ajuns să doarmă pe străzi după ce s-a îmbolnăvit grav și nu a mai putut munci. Moartea soției sale, doborâtă de cancer, l-a pus la pământ. Aflat în imposibilitatea de a munci, Relu nu a mai avut nici bani cu care să plătească chiria. Așa că s-a văzut nevoit să doarmă în stradă.

Român care trăia pe străzi în Italia, ajutat de comunitate să se întoarcă în România la familie

Pierderea locului de muncă și lipsa unui adăpost l-au adus într-o situație disperată, singura lui companie fiind cei doi câini, scrie ilcentro.it

Din fericire, situația românului a devenit cunoscută datorită unei comerciante de pe strada Corso Ovidio, care a lansat un apel pe rețelele sociale:

Sta dormendo al freddo. Aiutiamolo a tornare a casa” (Dorme în frig. Să-l ajutăm să se întoarcă acasă – n.trad.).

Citeste si Unul dintre tinerii suspectați că ar fi ucis un adolescent român în parcarea unei stații de metrou din Roma s-a predat poliției. Bunicul băiatului face dezvăluiri teribile: „Băiatul a fugit din mașin, n-am reușit să-l rețin”

Mobilizare exemplară a comunității locale pentru ajutorarea românului

Comunitatea locală s-a mobilizat imediat: locuitorii orașului Sulmona, alături de voluntarii ANA, Crucea Roșie și membrii comunității românești din Sulmona, au organizat o colectă de fonduri într-un bar local. Într-o singură zi, s-au strâns 500 de euro, suma necesară pentru a-i asigura lui Relu biletul de întoarcere în România, unde îl așteaptă fiica sa în vârstă de 18 ani și mama soției sale.

Sunt emoționat. Nu vreau alți bani sau bunuri. Generozitatea voastră îmi este suficientă pentru a mă întoarce la familia mea”, a declarat Relu înainte de a părăsi Sulmona.

Citeste si Preot obligat să plătească daune morale după ce o femeie l-a dat în judecată pentru că i-a cerut 5.000 de lei ca să-i înmormânteze mama: „Mi-a zis că n-am ce căuta cu mama în cimitir, că ne scoate afară cu sicriu cu tot”

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Orașul cu apartamente ieftine în care se mută tot mai mulți tineri și familiști. E la o aruncătură de băț de București și are cea mai mare creștere a populației din Europa
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
Playtech.ro
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea pe patul de spital după accidentul grav. A primit un diagnostic crunt din partea medicilor
DailyBusiness
BNR, anunțul momentului pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânda de referință?
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ancuța și Costel Lăzărescu, împreună cu cei 2 copilași ai lor, conduși pe ultimul drum. IMAGINILE DURERII
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul NU mai dă BANI. Decizia lovește în zeci de mii de români. Au anunțat vineri, 5 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Revoltă printre șoferi din cauza ordonanței privind testele antidrog
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!